Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ronaldo: V každém zápase musím dokazovat, kdo jsem

Po vypršení trestu z úvodu sezony se útočník Cristiano Ronaldo v posledních dvou zápasech španělské ligy střelecky neprosadil a ocitl se pod palbou kritiky. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa byl proto nadšený, jakým způsobem oslavil v Lize mistrů svůj jubilejní 400. soutěžní zápas v dresu Realu Madrid a 150. duel v evropských pohárech.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Portugalský kanonýr dvěma góly pomohl obhájci trofeje k výhře 3:1 na půdě Dortmundu a liboval si, že "Bílý balet" konečně zlomil své prokletí na stadionu Borussie.

"Překvapuje mě, co si o mě myslí veřejnost. Přijde mi, že kritika se poslední dobou zhoršuje. Zdá se, že musím v každém zápase ukazovat, kdo jsem. Přitom myslím, že moje čísla hovoří sama za sebe. Jsem za tuhle metu nesmírně vděčný," řekl Ronaldo.

Ve 400 zápasech za Real zaznamenal 412 gólů a je nejlepším střelcem v klubové historii. Vládne i kanonýrům v evropských pohárech, v nichž nastřílel už 112 branek.

"To, jakým jsem  hráčem, je díky mým spoluhráčům a Realu Madrid. Bez nich bych na tato čísla nikdy nedosáhl. Šance přicházejí a většinou je proměňuji, i když se občas do cesty postaví brankář a tyče. Hlavně je důležité, že mám stále hlad po dalších gólech. Věřím, že jich ještě spoustu přidám," uvedl dvaatřicetiletý Ronaldo.

Zatímco ve španělské lize hvězdný Portugalec i vinou trestu z úvodu sezony ještě neskóroval, v Lize mistrů má po dvou kolech na kontě čtyři zásahy a v tabulce kanonýrů je druhý za autorem pěti gólů Harrym Kanem z Tottenhamu.

V úterý Ronaldo přidal pojišťující druhou a třetí trefu a pomohl "Bílému baletu" k prvnímu vítězství v sedmém zápase na půdě Dortmundu.

"Tenhle zápas byl pro nás velkou výzvou. Chtěli jsme se tu konečně dočkat vítězství a změnit historii. Tým odvedl fantastickou práci. Měli jsme utkání pod kontrolou a vytvořili si ještě řadu dalších šancí. Dát tři góly tady není snadné a nám se to povedlo," pochvaloval si Ronaldo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články