Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Liberec sahal po výhře, ale Slovácko využilo chyby a v závěru vyrovnalo

Dvě červené karty, dva góly a dva body – pro každého jeden. To je výsledek dohrávky 8. kola první fotbalové ligy mezi Libercem a Slováckem. Liberec se mohl v tabulce dotáhnout na třetí Slavii a byl tomu blízko, ale poté, co soupeř v závěru utkání vyrovnal, zůstává pátý za Spartou. Slovácko je jedenácté, nejlepší ze sedmibodových Karviné, Ml. Boleslavi a Jihlavy.

Roman Potočný z Liberce (vpředu) a Tomáš Zajíc ze Slovácka
zdroj: ČT4 autor: ČTK: Radek Petrášek

"Ztratili jsme dva body v domácím prostředí a z utkání, které jsme měli dobře rozehrané. Ale nezasloužili jsme si vyhrát za to, jak jsme utkání vedli. Je to pro nás krutý večer, ale hlavně zklamání z výkonu," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Slovácko v minulých dvou zápasech dohrávalo v Liberci v oslabení a v plném počtu nevydrželo ani tentokrát. Machalík už po šesti minutách předvedl ostrý skluz s nohou nahoru proti domácímu Voltrovi a rozhodčí Příhoda ho vyloučil. Přesilovka paradoxně Liberec ve zbytku první půle přibrzdila. Hosté se zatáhli a domácí se proti pevné defenzivě těžko prosazovali.

Šance přišly až před pauzou. Pulkrabovu hlavičku však v 36. minutě chytil brankář Heča, Potočný vypálil jen do boční sítě a Breite tečoval Coufalův centr mimo. Slovan se snažil překonat obranu hostů ze stran, ale neprosadil se ani po dalším Coufalově centru.

V 58. minutě se dostal až před brankáře Heču Pulkrab, míč však dloubl přes gólmana hodně mimo tyče. Liberec nepodařenou přesilovku podtrhl po 63 minutách, kdy Karafiát zbytečně fauloval Navrátila a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Stejně jako před rokem oba týmy vzájemný duel v Liberci dohrávaly v oslabení.

Slovan byl dál aktivní, k vedení mu ale pomohla chyba v obraně Slovácka. Po Bosančičově centru šel Pulkrab do souboje s Hečou, gólman se snažil chytit míč nadvakrát, jenže spoluhráč Juroška mu ho vykopl z rukou a střídající Hybš pohotově skóroval do prázdné branky. V 90. utkání v české lize se trefil teprve podruhé.

Po brejku pak odmítl pojišťující druhý gól Potočný a Slovácko to záhy potrestalo vyrovnáním ze své první větší šance. Střídající Vácha ztratil ve středu pole míč a brejk zakončil po Daníčkově přízemním centru dorážkou z malého vápna nabíhající Zajíc. Nejlepší střelec hostů dal třetí gól v ligové sezoně a ukončil střelecké trápení Slovácka, které trvalo 446 minut. 

"Kluci ukázali na hřišti srdce a fotbalový pánbůh to ocenil jedním bodem. Samozřejmě, že se všichni ptali, kdy už konečně dáme ten gól. Někdy prostě góly dáváte, někdy ne. Máme vepředu mladé kluky a musí se do těch šancí tlačit," konstatoval Kordula.

"Když jsme se i přes špatný výkon dostali do vedení, nepochopitelně jsme ho ztratili z jedné střely na branku. Vedli jsme a měli jsme několik brejků. Ale soupeř se nevzdal a bojoval do poslední chvíle," uvedl Trpišovský.

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Branky: 71. Hybš - 86. Zajíc. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Fišer. ŽK: Karafiát, Folprecht, Voltr, Pulkrab - Divíšek, Šumulikoski, Daníček. ČK: 63. Karafiát - 6. Machalík. Diváci: 3895.

Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Potočný - Coufal, Folprecht, Breite (61. Bosančič), Ševčík - Voltr (46. Hybš), Pulkrab (77. Vácha). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Heča - Juroška (85. Sadílek), Hofmann, Břečka, Divíšek (76. Rezek) - Daníček, Šumulikoski - Navrátil, Machalík, Havlík - Zajíc (89. Šimko). Trenér: Kordula.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Začátek byl z naší strany aktivní a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Ale přišla červená karta, která samozřejmě zápas někam posunula, a náš výkon šel od té 7. minuty strašně dolů. Znervózněli jsme a připomínalo to naše první utkání se Zlínem, kdy jsme taky hráli dlouhou přesilovku. Přesilovku jsme nedokázali absolutně využít, a když jsme se i přes ten špatný výkon dostali do vedení, nepochopitelně jsme ho ztratili z jedné střely na branku. Ztratili jsme dva body v domácím prostředí a z utkání, které jsme měli dobře rozehrané. Vedli jsme a měli jsme několik brejků. Ale nezasloužili jsme si vyhrát za to, jak jsme utkání vedli. Předvedli jsme několik zkratů. Soupeř se nevzdal a bojoval do poslední chvíle. Je to pro nás krutý večer, ale hlavně zklamání z výkonu."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Zápas byl samozřejmě ovlivněn brzkým vyloučením našeho hráče. My jsme se díky kvalitě Liberce soustředili na hluboký defenzivní blok a chtěli jsme zároveň hrozit z rychlých kontrů, ale to se nám nedařilo podle představ. Kluci ukázali na hřišti srdce a fotbalový pánbůh to ocenil jedním bodem. Samozřejmě, že se všichni ptali, kdy už konečně dáme ten gól. Někdy prostě góly dáváte, někdy ne. Máme vepředu mladé kluky a ti si musí ty situace zažít. Musí se do těch šancí tlačit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články