Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Aubameyang vrátil hattrickem Dortmund do čela, Pavlenka si připsal čisté konto

Borussia Dortmund pokračuje v ofenzivních galapředstaveních. Během posledních tří kol totiž nasázela soupeřům 14 branek. Šest z nich do sítě sobotního soupeře z Mönchengladbachu. Hattrickem zazářil nejlepší střelec bundesligy Pierre-Emerick Aubameyang. Trvá i neporazitelnost Hoffenheimu, který porazil na domácí půdě Schalke 2:0. Bayern Mnichov naopak v páteční předehrávce remizoval s Wolfsburgem 2:2 a je třetí. Český brankář Jiří Pavlenka vychytal Brémám remízu 0:0 s Freiburgem. 

Pierre-Emerick Aubameyang slaví jeden z gólů proti Mönchengladbachu
zdroj: imago sportfotodienst autor: DeFodi.de

Zápas mezi Dortmundem a Mönchengladbachem byl bohatý na šance i góly. Už po prvním poločase vedli domácí o tři branky, neboť se dvakrát trefil Philipp a těsně před přestávkou přesně zakončil Aubameyang.

Gabonský reprezentant následně trefami v 49. a 62. minutě zkompletoval hattrick a v letošní ligové sezoně zaznamenal už osm branek. Za Mönchengladbach sice zkorigoval Stindl, ale na konečných 6:1 upravil premiérovým bundesligovým zásahem Weigl.

Borussia doma nenašla přemožitele během 37 ligových utkání za sebou a v této sezoně vůbec poprvé dostala gól.

Fotbalisté Hoffenheimu se radují z gólu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Thomas Pakusch

Hoffenheim se dostal do vedení ve 13. minutě, když se po Zuberově přihrávce prosadil přízemní střelou k tyči Geiger. Devatenáctiletý záložník oslavil premiérový gól za A-tým.

Během druhé půle několikrát zazvonila branková konstrukce, blízko gólu byli záložník Schalke Konopljanka i domácí útočník Uth. Ve třetí minutě nastavení ovšem definitivně rozhodl o vítězství Hoffenheimu střídající Rupp.

Ve 28. minutě duelu LipskoFrankfurt otevřel skóre francouzský útočník Red Bullu Augustin, který měl jednoduchou práci poté, co k němu Wernerovu střelu vyrazil gólman Hrádecký.

Po změně stran mohl vyrovnat Haller, ale domácí zachránila tyč. O chvíli později zvýšil náskok favorita Werner, jenž před čtyřmi lety vstřelil první bundesligový gól v dresu Stuttgartu právě do sítě Frankfurtu. Za hosty pouze zkorigoval stav Rebič.

V 6. kole se zrodily se dvě bezbrankové remízy. Brémy s Theodorem Gebre Selassiem a Jiřím Pavlenkou získaly bod s Freiburgem a Augsburg, za který se do hry dostal ve 30. minutě záložník Jan Morávek, prodloužil sérii bez porážky ve Stuttgartu.

Hertha Berlín prohrála 0:1 v Mohuči po De Blasisově gólu z penalty, Vladimír Darida odehrál za celek z hlavního města závěrečnou půlhodinu.

Bayern promarnil dvoubrankový náskok a doma jen remizoval s Wolfsburgem

Favorit zápasu dlouho dominoval a do "bezpečného" vedení šel v poslední čtvrthodině prvního poločasu zásluhou penalty Roberta Lewandowského, jenž skóroval posedmé v ročníku a upevnil si pozici nejlepšího střelce soutěže, a tečované střely Arjena Robbena.

Situaci však domácím zkomplikoval brankář Sven Ulreich. Náhradník za zraněného Manuela Neuera trestuhodně chyboval při přímém kopu Maximiliana Arnolda z velké dálky a hosté před 75 tisíci diváky vyválčili cenný bod zásluhou hlavičky střídajícího Daniela Didaviho, který deset minut po příchodu na hřiště stanovil konečný stav 2:2.

Bayern se totiž přes velkou převahu a řadu dobrých gólových příležitostí vícekrát neprosadil a příliš dobře se nenaladil na středeční šlágr Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern ztratil dvoubrankový náskok a s Wolfsburgem pouze remizoval 2:2

Kolín v bundeslize konečně bodoval, Leverkusen překonal Hamburk

Fotbalisté Kolína nad Rýnem získali první bod v bundesligové sezoně. Bezbrankovou remízu uhráli na hřišti dosud neporaženého Hannoveru. Hamburk prohrál počtvrté v řadě, tentokrát nestačil na Leverkusen.

Hannover po návratu mezi elitu spoléhá především na defenzivu, v šesti zápasech udržel už počtvrté čisté konto. Proti beznadějně poslednímu týmu tabulky se ale nedokázal prosadit střelecky. V největší šanci zápasu hlavičkoval domácí Salif Sané pouze do břevna.

Je nám líto, video expirovalo.
Leverkusen uštědřil Hamburku další porážku

Kolínští "Kozlové" i přes první bodový zisk zůstali na chvostu průběžného pořadí. Hannover je čtvrtý, když poprvé v historii neprohrál ani jeden z úvodních šesti zápasů.

Leverkusen rozhodl o vítězství v rozmezí tří minut úvodního dějství. Ve 20. minutě nejprve umístil skákavou střelu do brány Kevin Volland a o chvíli později si připsal gól v prvním bundesligovém zápase Argentinec Lucas Alario. Na konečných 3:0 upravil v 83. minutě druhým gólem v zápase Volland. Leverkusen díky zisku tří bodů soupeře přeskočil a je desátý, Hamburk se propadl na patnáctou příčku.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:

Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:2 (33. Lewandowski z pen., 42. Robben - 56. Arnold, 83. Didavi), Brémy - Freiburg 0:0, Hoffenheim - Schalke 2:0 (13. Geiger, 90.+3 Rupp), Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1 (28. Augustin, 67. Werner - 77. Rebič), Mohuč - Hertha Berlín 1:0 (54. De Blasis z pen.), Stuttgart - Augsburg 0:0, Dortmund - Mönchengladbach 6:1 (45., 49. a 62. Aubameyang, 28. a 38. Philipp, 79. Weigl - 66. Stindl), Hannover - Kolín nad Rýnem 0:0, Leverkusen - Hamburk 3:0 (20. a 83. Volland, 23. Alario). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články