Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Real senzačně padl a jeho rekordní série skončila, Messi dal čtyři góly

Ani návrat Cristiana Ronalda do sestavy neuchránil fotbalisty Realu Madrid od nečekaného klopýtnutí. Obhájce titulu ve španělské lize doma senzačně prohrál s Betisem Sevilla 0:1 a na vedoucí Barcelonu, která i díky čtyřem brankám Lionela Messiho zdolala Eibarem 6:1, ztrácí ze sedmého místa tabulky už sedm bodů. Navíc Realu skončila rekordní série 73 zápasů, v nichž dal gól. Další madridský tým Atlético vyhrál v Bilbau 2:1.

Zklamaný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP/ autor: Francisco Seco

Real, kterému se po disciplinárním trestu vrátil kanonýr Cristiano Ronaldo, sice po většinu zápasu dominoval, ale v koncovce se trápil. Betis odolal obrovskému tlaku favorita a Antonio Sanabria mu ve čtvrté minutě nastavení hlavou zařídil mimořádně cenný triumf.

"Bílý balet" ani ve třetím domácím utkání ligové sezony nedokázal zvítězit, po remízách s Valencií a Levante tentokrát nezískal ani bod. Madridský tým nedal gól poprvé od dubna 2016 a po rekordních 73 soutěžních duelech.

FC Sevilla zdolala Las Palmas 1:0 a vrátila se na druhou pozici o dva body za Barcelonu. Domácí velkou převahu zužitkovali až v 83. minutě, kdy se nepovedeným centrem šťastně trefil Jesús Navas.

Je nám líto, video expirovalo.
Betis senzačně ukončil neporazitelnost Realu Madrid

Barcelonu v úvodu na Nou Campu podržel brankář Marc-André ter Stegen, ale poté začal úřadovat favorit. Ve 20. minutě proměnil Messi penaltu a před pauzou zvýšil hlavou Paulinho.

V 53. minutě přidal třetí domácí gól Denis Suárez, hosté krátce nato snížili brankou Sergiho Enriche. Potom se však během tří minut dvakrát trefil Messi a připsal si 39. hattrick v kariéře. Tři minuty před koncem se argentinský kanonýr dokonce prosadil počtvrté.

Valencie na svém hřišti rozstřílela 5:0 Málagu, která po páté prohře v ročníku klesla na poslední příčku. Hattrickem během osmi minut druhé půle se blýskl Simone Zaza, další branky přidali Santi Mina a střídající Rodrigo. Valencie poskočila na třetí místo.

Bilbao mohlo otevřít skóre ve 41. minutě, ale penaltu Aritze Adurize zneškodnil brankář Jan Oblak. Jeho spoluhráč Ángel Correa na začátku druhé půle poslal Atlético do vedení, které v 73. minutě pojistil střídající Yannick Ferreira Carrasco. V nastaveném čase Raúl García už jen zmírnil domácí porážku.

Soupeř Slavie Villarreal jen remizoval doma s Espaňolem

Fotbalisté Villarrealu remizovali v pátém kole španělské ligy 0:0 s Espaňolem Barcelona a v tabulce se posunuli na osmé místo. Soupeř pražské Slavie v Evropské lize nedodržel tříbrankovou normu z posledních tří zápasů, z nichž vytěžil maximální počet bodů.

V 9. minutě pokazil domácím radost z gólu odpískaný faul na brankáře, pak se v šancích neprosadili Castillejo ani Bakambu. Villarreal tak v lize poprvé remizoval: po dvou úvodních prohrách dvakrát zvítězil, mezitím si ještě v Evropské lize poradil 3:1 s Astanou.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Valencie - Málaga 5:0 (55., 60. a 63. Zaza, 17. Mina, 86. Rodrigo), FC Barcelona - Eibar 6:1 (20. z pen., 59., 62. a 87. Messi, 38. Paulinho, 53. D. Suárez - 57. Enrich), Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:2 (90.+2 R. García - 55. Correa, 73. Carrasco), Leganés - Girona 0:0, Deportivo La Coruňa - Alavés 1:0 (45.+1 Luisinho), FC Sevilla - Las Palmas 1:0 (83. Navas), Real Madrid - Betis Sevilla 0:1 (90.+4 Sanabria), Villarreal - Espaňol Barcelona 0:0, Celta Vigo - Getafe 1:1 (25. M. Gómez - 86. Ángel).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články