Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dortmund porazil také Hamburk, Bayern si vystřílel triumf na Schalke

Německé lize nadále dominuje Dortmund. Borussia ani v pátém kole neprohrála a neinkasovala, když v Hamburku zvítězila 3:0. V čele tabulky má náskok jeden bod před druhým Bayernem Mnichov. Obhájce titulu stejným poměrem vyhrál na půdě Schalke. Brémy, za které nastoupili i čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie, ve Wolfsburgu remizovaly 1:1 a dál zůstávají bez vítězství.

Slavící Šindži Kagawa z Dortmundu
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

Dortmund poslal do vedení ve 24. minutě Šindži Kagawa a ve druhém poločase náskok favorita zvýraznili Pierre-Emerick Aubameyang s Christianem Pulisicem.

Berlínská Hertha s Vladimírem Daridou v záloze na svém stadionu zdolala Leverkusen 2:1 a zabrala po sérii tří bundesligových zápasů bez vítězství.

Hoffenheim v Mohuči dohnal dvoubrankové manko a gólem v nastavení zvítězil 3:2. Obránce Pavel Kadeřábek seděl jen na lavičce hostů, kteří zůstali bez porážky a poskočili na třetí příčku.

Bayern měl od začátku převahu a ve 25. minutě otevřel skóre. Naldo zahrál v pokutovém území rukou a penaltu proměnil kanonýr Robert Lewandowski. Za čtyři minuty zvýšil James Rodríguez, jenž se trefil poprvé po letním příchodu na hostování z Realu Madrid. Čtvrt hodiny před koncem přidal třetí gól hostů Arturo Vidal.

Brankář Brém Pavlenka poprvé inkasoval v 28. minutě, kdy ho zblízka překonal Divock Origi. V 56. minutě vyrovnal hlavou Fin Bartels a Werder v závěru sahal po vítězství, ale Gebre Selassie nejprve trefil tyč a později mu patičku na brankové čáře chytil gólman Koen Casteels.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem v základní sestavě doma porazil druhý tým uplynulé sezony Lipsko 1:0 a posunul se na třetí příčku neúplné tabulky. Utkání rozhodl už ve čtvrté minutě Michael Gregoritsch.

Nováček Stuttgart venku prohrál i třetí zápas v sezoně, tentokrát 0:2 s Mönchengladbachem. Ve druhém poločase skóroval ze hry a z penalty Brazilec Raffael.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Mönchengladbach - Stuttgart 2:0 (57. a 74. z pen. Raffael), Augsburg - Lipsko 1:0 (4. Gregoritsch), Schalke - Bayern Mnichov 0:3 (25. Lewandowski z pen., 29. James Rodríguez, 75. Vidal), Wolfsburg - Brémy 1:1 (28. Origi - 56. Bartels), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 0:1 (22. Haller z pen.), Freiburg - Hannover 1:1 (83. Petersen - 65. Harnik), Hamburk - Dortmund 0:3 (24. Kagawa, 63. Aubameyang, 79. Pulisic), Hertha Berlín - Leverkusen 2:1 (16. Leckie, 24. Kalou - 84. Brandt), Mohuč - Hoffenheim 2:3 (5. Latza, 16. Muto - 23. Amiri, 45.+1 Wagner, 90.+2 Uth).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články