Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia pokořila Spartu, Plzeň je dále vítězná

Nejsledovanější duel 7. ligového kola patřil Slavii. Sešivaní v derby porazili Spartu 2:0. I bez střelce Tomáše Chorého rozjela Olomouc pořádnou kanonádu a nakonec z ní vyšla jako vítěz. Hanáci triumfovali na půdě Karviné 5:3 a posunuli se na průběžné třetí místo tabulky. V dohrávce posedmé v sezoně triumfovala Plzeň, která porazila Zlín (2:1).

Utkání Karviná - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Slavia - Sparta 2:0

Skóre 288. pražského derby otevřel v Edenu v 71. minutě po přímém kopu hlavou domácí útočník Milan Škoda, kterému předtím po půlhodině hry rozhodčí zřejmě chybně neuznali gól. V 89. minutě byl vyloučen hostující Costa a v přesilovce v druhé minutě nastavení definitivně rozhodl Josef Hušbauer.

REPORTÁŽ A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361144-slavia-ovladla-derby-porazila-spartu-2-0-a-vyrovnala-rivaluv-rekord/)

Jablonec - Jihlava 5:0

Jihlava utrpěla v Jablonci debakl 0:5 a klesla na poslední místo tabulky o skóre za Brno a Karvinou. Vysočina, která hrála téměř osmdesát minut bez vyloučeného stopera Petra Tlustého, ani ve čtvrtém venkovním duelu sezony nebodovala. V prvním poločase se trefil z penalty a ze hry Stanislav Tecl, po změně stran domácí triumf zvýraznili Vladimir Jovovič, Michal Trávník a střídající Ondřej Mihálik.

REPORTÁŽ A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361148-jablonec-nemel-s-oslabenou-jihlavou-slitovani-a-rozstrilel-ji-5-0/)

Karviná - Sigma Olomouc 3:5

V sestavě jim chyběl kanonýr Tomáš Chorý a nastoupili bez typického útočníka. Fotbalisté Olomouce přesto v zápase na hřišti Karviné dokázali nasázet hned pět branek. To jim nakonec pomohlo i k vítězství v osmigólové přestřelce, kterou Sigma ovládla 5:3 a poskočila na průběžné druhé místo tabulky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/361109-prestrelka-karvine-s-olomouci-nabidla-osm-branek-vyhru-slavi-sigma/)

Slovácko - Mladá Boleslav 0:1

Premiéra kouče Michala Korduly na lavičce Slovácka skončila prohrou. Moravané před vlastními fanoušky nestačili na Mladou Boleslav, která zvítězila 1:0. První venkovní výhru Středočechům zajistil gólem Matěj Chaluš.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/361121-slovacku-novy-kouc-nepomohl-boleslavi-prvni-vyhru-venku-zajistil-chalus/)

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:2

Brno ne a ne vybřednout z krize. V 7. ligovém kole podlehlo na domácím hřišti Liberci 1:2. Jihomoravané začali smolně, když se v osmé minutě trefil do vlastní sítě Kijanskas. V 65. minutě sice srovnal Fortes, ale záhy vystřelil tři body Liberci Potočný. Brno tak zůstává u dna, Severočeši prozatím okupují třetí pozici.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361108-brno-dal-tape-liberci-podlehlo-1-2/)

Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0

Teplice jen remizovaly 0:0 s Bohemians Praha 1905. Svěřenci Martina Haška bodovali Na Stínadlech po sedmi letech a udrželi se před soupeřem v tabulce. Navíc počtvrté z posledních pěti zápasů udrželi čisté konto. Oba celky měly po jedné velké šanci, ale Teplice trefily břevno a hosty vychytal gólman Tomáš Grigar.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/361054-haskovi-se-s-bohemians-po-sedmi-letech-povedlo-bodovat-v-teplicich/)

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0

Pražská Dukla porazila Baník Ostrava 2:0. Obě branky zařídil Jan Holenda. Dukla tak doma vyhrála v lize pošesté za sebou, Baník naopak pošesté v řadě nezvítězil. "Jsme rádi, že Juliska začíná být taková nedobytná tvrz. Doufám, že tu sérii ještě prodloužíme na pár zápasů," řekl útočník Holenda, který dal oba góly zápasu.

Viktoria Plzeň - Zlín 2:1

Suverénně vedoucí tým fotbalové ligy opět udržel nastavený kurz. Viktoria Plzeň v posledním zápase sedmého kola vedla po čtvrt hodině nad Zlínem 2:0 a zdálo se, že utkání bude pro favorita jasnou zprávou. Ovšem když v závěru poločasu snížil Zlín vlastním gólem Hájka, nic jasné nebylo. Po přestávce měla Plzeň víc ze hry, ale do šancí se dostával soupeř a zejména šance Vukadinoviče mohla skočnit vyrovnáním. To se ale nekonalo, a tak Plzeň dál vede bez ztráty nejvyšší soutěž.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/361215-plzen-porazila-zlin-a-v-lize-je-dal-stoprocentni/)

TABULKU PRVNÍ LIGY NALEZNETE ZDE (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články