Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hájek nechápal nařízenou penaltu pro FCSB. Hrál jsem balon, konstatoval

Udělal skluz, kterým čistě trefil balon a už se chystal na bránění rohu. Plzeňský Tomáš Hájek však o sekundu později uslyšel překvapivé písknutí do píšťalky. Sudí nepochopitelně ukázal na penaltový puntík a FCSB šlo kopat pokutový kop. Ten rumunský celek v Bukurešti proměnil, a nastartoval se tak k triumfu v úvodním střetnutí Evropské ligy 3:0.

Constantin Budescu z FCSB proměňuje penaltu proti Plzni
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vadim Ghirda

"Věděl jsem, že Budescu je od míče daleko, chtěl jsem mu míč vypíchnout. Podle mě jsem hrál balon. Nedostal jsem žlutou kartu, ale byla to bohužel penalta. Předtím jsme měli šanci, mohli jsme dát gól, pak dostaneme z penalty," řekl Hájek k situaci ve 22. minutě.

Budescu po proměněném pokutovém kopu zvýšil v závěru prvního poločasu povedeným lobem, v 72. minutě pak z přímého kopu pečetil na konečných 3:0 pro bývalou Steauu Bukurešť kapitán Denis Alibec. "Je to těžké. Nehrajeme českou ligu, je to Evropská liga a tam se každá chyba trestá. Pak dostaneme druhý gól, hrajeme, hrajeme a dostaneme třetí," litoval Hájek.

Sám mohl utkání za stavu 2:0 zdramatizovat, ale těsně před pauzou jeho pohotový volej po rohu zneškodnil brankář Florin Nita. "Jsem levák, střílel jsem pravačkou, kterou mám na opírání. Hlavně jsem se snažil trefit branku. Rána mohla být razantnější," popsal pětadvacetiletý stoper.

"Dívali jsme se na statistiky, vyhráli jsme na střely na bránu. Snažili jsme se hrát fotbal a kombinovat, ale oni dali tři góly. Takže je to svým způsobem trochu krutý, ale zároveň i zasloužený výsledek," dodal Hájek.

Západočechy ve druhém duelu skupiny G čeká za dva týdny doma izraelský mistr Hapoel Beer Ševa. "Musíme od příštího kola začít hrát zodpovědněji. Sice jsme drželi míč, kombinovali, nějaké střely byly, ale musíme hrát zodpovědněji. Věřím, že příště vyhrajeme," konstatoval Hájek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články