Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona vyzve ve šlágru Juventus, Vaclík se Suchým míří na Old Trafford

Praha - Čekání na start nejprestižnější evropské fotbalové soutěže je u konce. A hned první kolo skupinové fáze nabízí reprízu čtvrtfinále loňského ročníku. Možnost vendety se otevírá Barceloně, která na Nou Campu přivítá Juventus. Návrat Manchesteru United do Ligy mistrů zažijí v dresu Basileje reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchým. AS Řím nastoupí bez lehce zraněného Patrika Schicka proti Atléticu Madrid. Přímý přenos utkání Barcelona - Juventus Turín sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.  

Utkání Barcelona - Juventus
zdroj: ZUMA autor: Mike Lawrence

Barca se v dubnovém čtvrtfinále LM musela sklonit před italským šampionem po výsledcích 0:3 venku a 0:0 doma. V úvodu letošní ligové sezony nicméně podává stabilní výkony i bez hvězdného Neymara, jenž zamířil do PSG. O víkendu deklasovala Espaňol 5:0. Debut si odbyl francouzský talent Ousmane Dembélé a 42. hattrickem v kariéře zazářil Lionel Messi.

Katalánský velkoklub nadále využívá nerozhodných výsledků Realu Madrid, vede tabulku a na věčného rivala má po třech kolech náskok 4 bodů. "Stará dáma" ovšem zažívá neméně povedený start. Naposledy porazila Chievo 3:0, stoprocentní bilanci si drží také a znovu potvrzuje své dominantní postavení v Serii A, kterou vyhrála šestkrát za sebou.

Manchester United se vrací do kolotoče LM po roční odmlce a v prvním duelu změří síly s mistrem Švýcarska. "Jsme silní, hrajeme dobře a věříme si. Čeká nás těžké utkání, ale máme kvalitu, abychom zvítězili," uvedl kouč "Rudých ďáblů" José Mourinho, jehož svěřenci o víkendu poprvé ztratili ligové body, když remizovali 2:2 na půdě Stoke City.

"Po přestupu do Basileje jsme hráli první zápas na Realu Madrid, teď budeme otevírat skupinu na Old Trafford. Vstup do Champions League je hodně důležitý a asi nejnáročnější, jaký můžeme mít," hodnotil Vaclík.   

Basilej nezvládla sobotní generálku s posledním Lausanne, kterému doma nečekaně podlehla 1:2, a kapitán Suchý dostal červenou kartu. S anglickým favoritem má však v evropských pohárech slušnou bilanci. Ze čtyř vzájemných bitev prohrála jedinou a v předchozích dvou na slavném stadionu United dokázala pokaždé remizovat. 

Liga mistrů: 1. kolo základních skupin - úterý 12. 9. 2017, 20:45

Skupina A:
Manchester United - Basilej, Benfica - CSKA Moskva

Skupina B:
Bayern - Anderlecht, Celtic - PSG

Skupina C:
AS Řím - Atlético Madrid, Chelsea - Karabach

Skupina D:
Barcelona - Juventus (ČT sport a web ctsport.cz), Olympiakos - Sporting

Zdravotní stav Patrika Schicka, nejdražší posily AS Řím v klubové historii, se den ode dne lepší, ale proti Atléticu Madrid ještě český útočník připraven nebude. Mužstvo z italské metropole o víkendu kvůli hrozbě silných bouřek nehrálo v Janově, "Rojiblancos" remizovali bez branek ve Valencii.

Ve druhém utkání skupiny C se představí Chelsea, která bude jednoznačným favoritem proti Karabachu. Svěřenci Antonia Conteho zareagovali na úvodní ligovou porážku s Burnley nejlepším možným způsobem a vyhráli tři zápasy za sebou. Ázerbájdžánského mistra, jenž ve 4. předkole vyřadil Kodaň, čeká na Stamford Bridge ostrá premiéra v prestižní soutěži.

Miliardovými posilami nabité Paris Saint-Germain rozehraje Ligu mistrů na "horké" půdě Celticu Glasgow. Francouzský velkoklub vstoupil do letošní sezony impozantně - zvítězil ve všech pěti kláních Ligue 1 a disponuje impozantním skóre 19:3. Své domácí lize vévodí i skotští šampioni - na start LM se naladili bezpečným skalpem Hamiltonu.

Bayern Mnichov v souběžně hraném duelu skupiny B přivítá bruselský Anderlecht s cílem napravit sobotní bundesligovou porážku 0:2 v Hoffenheimu. "Chceme ukázat jinou tvář. Musíme ukázat převahu, rychle se pohybovat s míčem a proměňovat šance. Pak se dočkáme odměny," prohlásil brankář Manuel Neuer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články