Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta pustila do Liberce obránce Hybše, Hubínek bude hrát za Mladou Boleslav

Praha - Obránce Matěj Hybš odchází ze Sparty do Liberce. Kluby jsou na přestupu domluveny a administrativně bude uzavřen v nejbližších dnech. Dres změní i záložník Bohemians Michal Hubínek, který podepsal čtyřletý kontrakt s Mladou Boleslaví.

Utkání Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Čtyřiadvacetiletý obránce byl v létě jedním z hráčů, se kterými nový italský trenér Andrea Stramaccioni nepočítal. Se Spartou proto ani nezahájil přípravu a trénoval s juniorským týmem.

Teď o něj projevil zájem Liberec, kde bude už pátým sparťanem na soupisce. Ve Slovanu už na hostování působí Matěj Pulkrab, Lukáš Vácha, Filip Havelka a Jiří Kulhánek.

Hybš je odchovancem Sparty, za kterou poprvé nastoupil v roce 2012. Bývalý český reprezentant do 21 let má za sebou také hostování v Jihlavě a Jablonci. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 88 zápasů a dal jednu branku.

Dvaadvacetiletý Hubínek v minulé sezoně patřil k oporám Bohemians 1905, před novým ročníkem však využil klauzule ve smlouvě a požádal o přestup. Následně byl přeřazen do juniorky a posléze uspěl na týdenní zkoušce v Mladé Boleslavi, za kterou nastoupil během reprezentační pauzy v přípravě proti druholigovému Táborsku.

V nejvyšší soutěži má Hubínek, který se s českou reprezentací do 21 let zúčastnil letního mistrovství Evropy, na kontě 46 zápasů a tři vstřelené branky. Boleslavi by měl pomoci dostat se ze dna tabulky, na němž má čtvrtý celek minulého ročníku po pěti kolech jediný bod a skóre 2:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články