Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německý "kanár" zazpíval Norsku, Anglie otočila duel se Slovenskem

Praha - Už jen bod dělí fotbalovou reprezentaci Německa od postupu na světový šampionát 2018 v Rusku. Další krok k účasti na MS udělal Die Mannschaft proti Norsku, které deklasoval 6:0 a vyhrál i osmé utkání v kvalifikaci. Ve skupině F zvítězila Anglie nad Slovenskem 2:1, v "éčku" doma uspělo také Polsko, jež nezaváhalo s Kazachstánem. 

Fotbalisté Německa se radují z gólu proti Norsku
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Německo nasměroval za vysokou výhrou dvěma góly Timo Werner, po jednom přidali Mesut Özil, Julian Draxler, Leon Goretzka a Mario Gómez. Výběr Joachima Löwa neprohrál už dvanáct zápasů za sebou. Definitivní jistotu postupu však nemá, protože dvě kola před koncem hájí před druhým Severním Irskem pětibodový náskok.

Na vítězství Ázerbájdžánu se v Baku podílel dvěma góly útočník Afran Ismajlov. I díky němu vyrovnali domácí nejvyšší vítězství v historii - o čtyři branky porazili v roce 1999 také reprezentaci Lichtenštejnska.

Hattrick Delaneyho okořenil triumf Dánska v Arménii

Ve skupině E si Polsko poradilo 3:0 s Kazachstánem a vede tabulku o tři body před Dánskem a Černou Horou. Třetí gól favorizovaného celku vstřelil z penalty Robert Lewandowski a připsal si už dvanáctý kvalifikační zásah. V pořadí kanonýrů mu patří druhé místo, lepší je pouze se 14 brankami Portugalec Cristiano Ronaldo.

Dánsko v Jerevanu sice od šesté minuty prohrávalo, ale ještě v první půli skóre otočilo. O vyrovnání se postaral Thomas Delaney a druhý gól přidal Christian Eriksen. Delaney po pauze přidal další dva zásahy a výraznou měrou přispěl k výhře 4:1.

Rashford skolil Slovensko ve Wembley

Anglie sice proti Slovensku poprvé v kvalifikaci doma inkasovala, ale po výhře 2:1 udržela neporazitelnost a vede skupinu F o pět bodů právě před pondělním soupeřem. Slováci jsou s 15 body druzí. Třetí Slovinsko i čtvrté Skotsko na ně ovšem shodně ztrácejí jediný bod.

Přímý postup na šampionát zaručuje pouze první místo ve skupině. Do baráže pak z devíti skupin projde osm nejlepších týmů na druhých místech.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale:

Skupina C: 

Ázerbájdžán - San Marino 5:1 (2:0) Branky: 20. a 57. Ismajlov, 25. Abdullajev, 71. vlastní Cevoli, 81. Sadygov - 74. Palazzi.

Německo - Norsko 6:0 (4:0) Branky: 21. a 40. Werner, 10. Özil, 17. Draxler, 50. Goretzka, 79. Gómez. 

Skupina E:

Arménie - Dánsko 1:4 (1:2) Branky: 6. Korjan - 17., 82. a 90.+3 Delaney, 29. Eriksen. 

Polsko - Kazachstán 3:0 (1:0) Branky: 11. Milik, 74. Glik, 86. Lewandowski z pen.

Černá Hora - Rumunsko 1:0 (0:0) Branka: 75. Jovetič. 

Skupina F:

Slovinsko - Litva 4:0 (1:0) Branky: 25. z pen. a 61. z pen. Iličič, 82. Verbič, 90. Birsa.

Anglie - Slovensko 2:1 (1:1) Branky: 37. Dier, 59. Rashford - 3. Lobotka.

Skotsko - Malta 2:0 (1:0) Branky: 9. Berra, 49. Griffiths. Rozhodčí: Kehlet (Dán.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články