Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Severní Irové neměli problém v San Marinu, vyhrálo i Norsko

Praha – Severního Irsko zvítězilo v kvalifikaci v San Marinu 3:0 a před českou reprezentací má na druhém místě skupiny C sedmibodový náskok. Na čtvrté místo se posunulo Norsko, které porazilo 2:0 Ázerbájdžán. 

Utkání Malta - Anglie
zdroj: Reuters

Severní Irové sice podle očekávání v San Marinu jasně dominovali, během prvního dějství ale nedokázali skórovat. Nejblíže byl v závěru Magennis, trefil však tyč. Právě útočník třetiligového Charltonu nakonec dvěma góly ze 70. a 75. minuty zápas zlomil a na konečných 3:0 pro hosty upravil z penalty Davis.

Norsko se ujalo proti Ázerbájdžánu vedení po půlhodině hry, když Badavi Gusejnov fauloval ve vápně Kinga a ten sám bezpečně proměnil pokutový kop. Další šanci měl ještě před přestávkou Mohamed Elyounoussi, jeho pokus ale vyrazil gólman Mladé Boleslavi Kamran Agajev.

V 60. minutě vedlo Norsko už o dva góly, když Aleesamiho přihrávku před bránu nešťastně srazil za Agajevova záda kapitán Sadygov. V závěru navíc Badavi Gusejnov dostal druhou žlutou kartu. Ázerbájdžán prohrál poslední čtyři duely.

Dánsko ohrozilo lídra skupiny E hned v první minutě, s Delaneyho střelou si ale polský gólman Fabiaňski poradil. Po čtvrthodině už se ale záložník Brém prosadil, když hlavou usměrnil do branky Eriksenův centr od rohového praporku a oslavil premiérovou trefu za národní tým.

V závěru poločasu si špílmachr Tottenhamu Eriksen připsal druhou asistenci u Corneliusova zásahu. Po změně stran Dánové definitivně rozhodli o tříbodovém zisku, když skórovali Jörgensen a Eriksen. Seveřané jsou třetí o skóre za Černou Horou, která zvítězila 3:0 v Kazachstánu.

Brankář Jan Oblak byl dlouho hrdinou slovinské reprezentace, když zneškodnil několik šancí slovenských fotbalistů. V 81. minutě už ale kapituloval, když Hamšíkovu střelu do břevna dorazil Nemec.

Slovensko udělalo důležitý krok, po těsné výhře je ve skupině F druhé o dva body za Anglií, která i díky dvěma gólům kanonýra Tottenhamu Kanea zvítězila na Maltě 4:0. Třetí je s čtyřbodovou ztrátou na slovenský tým Skotsko, které zvítězilo 3:0 v Litvě. Stejný počet bodů (11) má také Slovinsko.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale:

Skupina C:

Norsko - Ázerbájdžán 2:0 (1:0)

Branky: 32. King z pen., 60. vlastní Sadygov. Rozhodčí: Stefaňski (Pol.). ČK: 90. B. Gusejnov (Ázerb.).

San Marino - Severní Irsko 0:3 (0:0)

Branky: 70. a 75. Magennis, 78. Davis z pen. Rozhodčí: Jorgji (Alb.).

Skupina E:

Kazachstán - Černá Hora 0:3 (0:1)

Branky: 31. Vešovič, 53. Bečiraj, 63. Simič. Rozhodčí: Delferiére (Belg.).

Rumunsko - Arménie 1:0 (0:0)

Branka: 90.+1 Maxim. Rozhodčí: Bebek (Chorv.). ČK: 54. Voskanjan (Arm.).

Dánsko - Polsko 4:0 (2:0)

Branky: 16. Delaney, 42. Cornelius, 59. Jörgensen, 80. Eriksen. Rozhodčí: Mažič (Srb.).

Skupina F:

Slovensko - Slovinsko 1:0 (0:0)

Branka: 81. Nemec. Rozhodčí: Mateu Lahoz (Šp.).

Litva - Skotsko 0:3 (0:2)

Branky: 25. Armstrong, 30. Robertson, 72. McArthur. Rozhodčí: Del Cerro Grande (Šp.).

Malta - Anglie 0:4 (0:0)

Branky: 53. a 90.+2 Kane, 86. Bertrand, 90.+1 Welbeck. Rozhodčí: Soares Dias (Portug.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články