Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Stramaccioni má naši důvěru, říká šéf Sparty Kotalík

Praha – Velké posily, velké peníze, ale zatím mizerné výsledky. To je v kostce poslední období fotbalové Sparty. Ta nesplnila první cíl sezony – nepostoupila do Evropské ligy a za plánem číslo dvě – ziskem titulu – zatím silně pokulhává, když po pěti kolech ztrácí na vedoucí Plzeň už sedm bodů. Vedení klubu však za italským koučem Andreou Stramaccionim dál stojí.

Generální ředitel Sparty Adam Kotalík
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"V tuhle chvíli má naši důvěru a věříme, že herní projev i výsledky se rychle zlepší," řekl přesvědčeně Adam Kotalík, generální ředitel Sparty. Ta v létě nakoupila jedenáct nových fotbalistů ze zahraničí, ale zatím to na trávníku silně drhne. 

Kotalík s tím samozřejmě spokojený není a k překvapivé víkednové porážce s hledajícím se Brnem 0:2 řekl: "Tady se není absolutně za co schovávat, ten výkon v Brně byl hodně špatný, za to se můžeme fanouškům jen omluvit a něco takového se nesmí opakovat. Všichni jsme čekali, že i když těch změn v kádru bylo hodně, že si ty věci sednou rychleji."

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus na téma Sparta

Kotalík potvrdil, že po vyřazení z evropských pohárů bude nyní třeba kádr zredukovat. "Ve chvíli, kdy máte v kabině hodně hráčů a málo zápasů, tak nervozita stoupá," konstatoval šéf klubu. Když přivedete jedenáct hráčů, tak ne všichni se samozřejmě podaří. Je teď na nás abychom kádr zúžili," dodal k tomu, co začalo odchodem brankáře Koubka do francouzského Rennes.

A jak vidí Kotalík údajný konflikt mezi italským trenérem a reprezentantem Martinem Frýdkem, který je nyní na odchodu z klubu. "Byl to standardní rozhovor mezi trenérem a hráčem. Takových rozhovorů trenér absolvuje několik. Pokud přijde nabídka zajímavá pro hráče a pro klub, tak se o tom můžeme bavit. Frýdek je však stále součástí týmu."

Je ale pravda, že do Brna s týmem necestoval. A hovořilo se i o odchodu záložníka Michala Sáčka. "Michal Sáček je důležitou součástí týmu a jeho odchod nepřichází v úvahu," dodal generální ředitel Sparty na téma tohoto hráče.

"Až se uzavře trh, tak uzavřeme kádr a pustíme se do toho," tvrdí stále optimisticky naladěný Stramaccioni.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články