Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím chystá na Němce překvapení, ale hlavní je: Nebát se

Praha – Nemít strach z velkých jmen. Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím věří, že se mu to podaří vštípit hráčům před pátečním kvalifikačním zápasem na světový šampionát s Německem v Praze. Doufá, že po zápasech s Němci a v Severním Irsku zůstane jeho tým ve hře o druhé místo ve skupině a tím i o baráž. Přímý přenos utkání Česko - Německo vysílá ČT sport a web ctsport.cz v pátek od 20:15.

"Soupeř je jeden z nejtěžších, co si budeme povídat. Ale na druhou stranu by mě mrzelo, kdybychom šli do zápasu tak, že budeme podělaní. Naopak by to měla být ta správná výzva udělat maximum pro co nejlepší výsledek," řekl Jarolím na srazu národního týmu.

Němci letos ještě neprohráli a v červenci získali i Pohár FIFA, přestože hráli bez řady opor. "Jejich síla je především v ofenzivě. Když se podívám na to, kde kdo hraje, v jakých klubech, tak o kvalitě se nemusíme bavit. A s tím je spojené velké sebevědomí," podotkl český kouč.

"Přesto nějaká slabina by tam byla, ale musíte ji využít. Určitý návod dali na Poháru FIFA Chilané. I když Němci nehráli kompletní a nebyli v plné síle, Chile proti nim odehrálo kvalitní utkání," dodal trenér.  

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Jarolím doplnil nominaci

Jeho celek je po šesti zápasech kvalifikační skupiny třetí se čtyřbodovou ztrátou na druhé Severní Irsko, na jehož hřišti bude hrát příští pondělí. Český tým tak už nemá boj o druhou příčku a baráž ve svých rukách. "Jestli je tohle sraz pravdy? Já doufám, že po něm ještě budeme mít naději, abychom skončili druzí," uvedl Jarolím.  

Do přípravy na Německo možná zařadí blíže nespecifikovanou novinku. "Nějaká změna možná může být, něco v hlavě mám, nějaké překvapení," přiznal Jarolím. "V podstatě máme k dispozici dnešek, úterý, středu. Ve čtvrtek je už předzápasový trénink, to nic moc neuděláte. Budeme se snažit do hráčů dostat, co půjde, případně i v učebně," dodal Jarolím.  

Do týmu v pondělí dodatečně povolal pětici hráčů včetně dvou nováčků, stoperů Michaela Lüftnera a Davida Hovorky. V kádru jsou tak momentálně čtyři debutanti spolu s Jany Bořilem a Klimentem. "Že nemají žádné starty za áčko? Nedá se nic dělat. Nějaké zkušenosti mají, Lüftner hraje v Dánsku, Hovorka absolvoval celkem slušně evropské poháry v Liberci. Věřím, že nás nezklamou. Jsou natolik psychicky silní, že se s tím popasují," prohlásil Jarolím.

Nevyloučil, že před utkáním v Severním Irsku ještě povolá jednoho útočníka, protože ve výběru má zatím jen dva hroty. "Uvidíme, jak na tom budou útočníci po Německu. Může se uzdravit Škoda, Vydra je v roli náhradníka," podotkl Jarolím.  

Patrika Schicka, který zamířil do AS Řím, by ale s největší pravděpodobností vzhledem k hráčově tréninkovému manku dodatečně nenominoval. "Kdyby tady byl, byl bych rád. Ale je to na knap," uvedl Jarolím. "Angažmá v AS Řím by mu mělo pomoci. Hlavně, aby se mu tam dařilo, nastupoval pravidelně a byl zdravý," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články