Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chceme jednoznačně postoupit, hlásí po losu kapitán Slavie Bílek

Praha - Žádný z evropských gigantů do Prahy během základní skupiny Evropské ligy nepřijede. Fotbalisté Slavie se před losem těšili na jeden z anglických týmů nebo AC Milán, nakonec ale museli vzít zavděk skupinou se španělským Villarrealem, izraelským Maccabi Tev Aviv a kazašskou Astanou. Podle červenobílých nejde o příliš atraktivní soupeře, ale zároveň věří, že mohou postoupit.

Slávista Jan Bořil v zápase proti APOELu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Nejsou to moc atraktivní soupeři pro diváky a pro českou veřejnost, ale kvalitou jsou určitě silní. Přáli jsme si jednoho z anglických týmů, což nevyšlo, nicméně Villarreal je velice kvalitní tým se skvělými fotbalisty," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý.

Také hráči měli jiná přání. "Chtěl jsem se podívat do Milána. Jsou to nepříjemní soupeři, favoritem skupiny bude Villarreal. My nicméně doufáme, že postoupíme," podotkl Jiří Bílek. "Věděli jsme, že tam byly určitě atraktivnější skupiny, ale my bereme to, co jsme dostali. Bude to nepříjemná skupina, ale dá se zvládnout," doplnil obránce Michal Frydrych.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia má ve skupině EL Villarreal, Maccabi Tel Aviv a Astanu

Za favorita Pražané považují Villarreal, semifinalistu Ligy mistrů z roku 2006 a přemožitele Sparty ze čtvrtfinále Evropské ligy v sezoně 2015/16. "Villarreal je extratřída," podotkl Bílek. "Astana je kazašský mistr, panuje tam jiné podnebí, bude to těžký zápas. To samé Izrael, také velké vedro. Těžcí soupeři, bude to nepříjemné, ale my jsme také silný tým. Chceme jednoznačně postoupit," dodal.

K zápasu s kazašským mistrem Astanou, která vypadla ve 4. předkole Ligy mistrů se Celticem Glasgow, budou muset cestovat téměř čtyři tisíce kilometrů, což je skoro pět hodin letu. Navíc je v Astaně o čtyři hodiny více. "Čeká nás dlouhý let. Je tam umělá tráva, nebude to úplně jednoduché. My jsme s tím ale počítali. Chceme hrát Evropskou ligu, tak se tomu musíme podřídit," konstatoval Frydrych.

"Ta vzdálenost i časový posun bude samozřejmě složitější, ale vybírat jsme si nemohli. Je to výborný tým. Hráli jsme v Kazachstánu s Libercem proti Karagandě, takže víme, co nás čeká. Koneckonců Míra Beránek, který v klubu působil, tam trénoval, takže určitě dodá nějaké informace," připomněl Šilhavý, že bývalý kouč Slavie vedl Astanu v letech 2012 až 2013. 

Také v Tel Avivu bude čekat sešívané exotické prostředí a patrně i velké vlhko. V Izraeli hrál náhradní brankář Přemysl Kovář, který chytal za Hapoel Haifa. "Přéma tamní ligu zná, takže také nepojedeme do neznáma," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články