Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vepředu jsme bezzubí. Bez gólu se nedá postoupit, smutnil po vyřazení Bořil

Praha – Sám brankáře APOELu z pozice krajního beka několikrát prověřil. Ani on a ani žádný z jeho spoluhráčů však míč do branky dostat ve 4. předkole Ligy mistrů nedokázal. Jan Bořil po zápase litoval, že Pražané potvrdili střelecké trápení z úvodu sezony a že si hlavní část milionářské soutěže nezahrají.

Slávista Jan Bořil v zápase proti APOELu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to veliké zklamání. Uteklo nám prvních deset minut u nich na Kypru a doma jsme to chtěli napravit, ale vepředu jsme bezzubí a nedáme gól. To nás stálo postup," řekl Bořil novinářům.

"Máme jistou Evropskou ligu, ale chtěli jsme do Ligy mistrů, když jsme ji měli na dosah. Dělali jsme pro to vše. Jenže když nedáme góly, tak nemůžeme postoupit," konstatoval Bořil.

Slavia v osmi soutěžních zápasech této sezony dala jen pět branek, z toho tři z penalty. Nyní už potřetí za sebou vyšla gólově naprázdno. "Už jsme trochu nervózní, že jsme nedali gól ze hry. Chybí nám trochu klid a máme smůlu," řekl Bořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - APOEL Nikósie

Situaci jeho týmu zkomplikovala nevolnost útočníka Milana Škody, který nemohl nastoupit. "Máme tam jiné útočníky. Milan je zkušený a velký a má výbornou hlavu, tak jsme to na něj chtěli víc centrovat. Ale udělalo se mu špatně. Tak nastoupili jiní, popasovali se s tím dobře, jen chyběl ten gól," uvedl Bořil, který byl v úterý premiérově povolán do národního týmu.

"Je krásné, že jsem dostal pozvánku do repre. Ale nevnímal jsem to tolik, protože jsem se soustředil na tento zápas," řekl. "Bohužel to nevyšlo. Oni měli kvalitu a zkušeně to uhráli, ale dalo se s nimi v pohodě hrát. Jen se hraje na góly. My dlouho v pohárech nebyli, tak sbíráme zkušenosti. Věřím, že nás to i tak posune dál," dodal Bořil.

Připustil, že ho už místy vyvádělo z klidu zdržování soupeře v podobě častého polehávání a musel se hodně ovládat. "Byl to extrém, už jsem chytal nervy a chtěl jsem do někoho zajet. Zklamal mě rozhodčí, že s tím něco nedělal. Hned je pouštěl zpátky do hry. A vůbec nechtěl, abychom s ním komunikovali. Ale nemyslím, že by nás tím rozhodili. Pomohlo jim to tím, že šetřili čas a nepouštěli nás do tlaku," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články