Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlético vydřelo na půdě nováčka z Girony jen bod, Barcelona i Real na úvod slavily

Madrid – Vstup do španělské ligy jim nevyšel. Fotbalisté Atlética Madrid na půdě nováčka soutěže Girony uhráli nečekaně pouze remízu 2:2. Domácí navíc byli blízko výhry, ale neudrželi vedení o dvě branky při početní výhodě po vyloučení Antoina Griezmanna. FC Sevilla zase remizovala 1:1 s Espaňolem Barcelona. Úspěšní byli naopak největší favorité. Výhru Barcelony nad Betisem Sevilla 2:0 zařídil Gerard Deulofeu, Real Madrid zase zvítězil v La Coruni 3:0.

FC Barcelona - Betis Sevilla
zdroj: Reuters

Barcelona si výhrou zlepšila náladu po prohře ve španělském Superpoháru a také vzdala hold čtrnácti obětem čtvrtečního teroristického útoku, za které hráči drželi minutu ticha.

Barceloně kromě Neymara, který přestoupil jako nejdražší fotbalista historie do Paris St. Germain, chyběl také další z hvězdných útočníků Luis Suárez. Místo nich dostali šanci Paco a především Deulofeu, který se stal hvězdou utkání.

V 36. minutě zápasu s Betisem odchovanec Barcelony, který se vrátil po zkušené v Anglii, poslal před branku střílený centr a Tosca si jemnou tečí srazil míč do vlastní branky. Uplynuly stěží tři minuty, než Deulofeu na pravé straně pokutového území obešel protihráče a zpětnou přihrávkou připravil ideální pozici pro Sergiho Roberta. Ten nezaváhal a pojistil barcelonské vítězství.

Real si poradil s La Coruňou, Ramos ale nedohrál

La Coruňa sice měla proti Realu první dvě velké šance, ale pak její gólman vyrazil jen před sebe střelu Luky Modriče a Karim Benzema chytrou přihrávkou vybídl Garetha Balea ke skórování do prázdné branky.

Ještě do poločasu přišla pojistka po kombinační akci, na jejímž konci byla přihrávka Marcela na Casemira, který rovněž střílel do odkryté branky. Celá akce Realu čítala 44 přihrávek bez přerušení, což byla nejdelší kombinace ve španělské lize od sezony 2006/07. Výhru po změně stran potvrdil ještě Kroos po Baleově asistenci.

I La Coruňa měla šance, jenže po hlavičce Andoneho zachránil na brankové čáře stoper Sergio Ramos, následně Guilherme trefil jen tyč a v závěru trápení domácích s koncovkou vyvrcholilo neproměněnou penaltou Andoneho.

Atlético mělo namále

Hráči Atlética, kteří se v minulých ročnících vyznačovali pevnou obranou, dvakrát nechali v pokutovém území hlavičkovat nehlídaného Stuaniho. Třicetiletý útočník, který do Girony přišel v létě z anglického Middlesbrough, šance zužitkoval. V závěru poločasu mohli domácí vést dokonce 3:0, na brankové čáře ale míč zastavil brankář Oblak.

Po změně stran se nůžkami prezentoval Griezmann, netrefil však branku. O čtvrt hodiny později francouzský reprezentant svůj tým po druhé žluté kartě za simulování oslabil. Přesto dokázal favorit vyrovnat, když se po protiútoku prosadil střídající Correa a následně po Kokeho přímém kopu hlavou přesně zakončil stoper Giménez.

Sevilla vstoupila do sezony remízou s Espaňolem

Sevilla ve středu úspěšně rozehrála čtvrté předkolo Ligy mistrů, ale na vítězství 2:1 na hřišti tureckého Basaksehiru v sobotu nenavázala. Ve 26. minutě sice poslal domácí do vedení Francouz Clément Lenglet, o necelých deset minut později však srovnal Brazilec Léo Baptistao.

O závěrečný nápor připravil Sevillu navrátilec z Interu Milán Banega, jenž dostal v rychlém sledu žluté karty nejprve za faul a poté za urážky rozhodčího. Sevilla tak remizovala v prvním domácím duelu pod trenérem Eduardem Berizzem, který nahradil Jorgeho Sampaoliho, jenž po úspěšné sezoně odešel k argentinské reprezentaci.

Nováček začal vítězně

Levante postoupilo mezi španělskou elitu a sezonu začalo úspěšně. Doplatil na to Villarreal, který na stadionu nováčka prohrál 0:1. O výhře Levante nad pátým týmem minulého ročníku španělské ligy rozhodl z penalty v závěru zápasu Jose Morales.

Třicetiletého záložníka zastavil v závěru zápasu nedovoleně při průniku do vápna srbský obránce Antonio Rukavina a Morales faul potrestal. Brankář Andrés Fernández sice vystihl směr jeho střely, ta však byla umístěná dobře k tyči. Levante tak stvrdilo poměrně vydařený start ligových nováčků.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Leganés - Alavés 1:0 (24. Gabriel), Valencie - Las Palmas 1:0 (22. Zaza), Vigo - San Sebastian 2:3 (22. a 50. Gómez - 33. Oyarzabal, 80. Juanmi, 87. Willian José), Girona - Atlético Madrid 2:2 (22. a 25. Stuani - 78. Correa, 85. Giménez), Sevilla - Espaňol Barcelona 1:1 (20. Lenglet - 35. Baptistao), Bilbao - Getafe 0:0, FC Barcelona - Betis Sevilla 2:0 (36. vlastní Tosca, 39. Roberto), La Coruňa - Real Madrid 0:3 (20. Bale, 27. Casemiro, 62. Kroos), Levante - Villarreal 1:0 (87. Morales z pen.), Málaga - Eibar 0:1 (57. Charles).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články