Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chelsea zdolala Tottenham, United nadělovali, City obral Rooney a Arsenal padl

Londýn – Po úvodní překvapivé porážce se v anglické lize vrátili obhájci titulu z Chelsea na vítěznou vlnu. V londýnském derby zdolali dalšího aspiranta na přední příčky Tottenham na jeho hřišti 2:1. I ve druhém zápase Manchester United naděloval čtyřbrankový výprask. Po triumfu 4:0 nad West Hamem stejným poměrem rozstřílel Swansea. Výhru slaví i Liverpool, který porazil Crystal Palace 1:0. Manchester City na svém stadionu remizoval s Evertonem, za nějž se opět trefil Wayne Rooney. Bez bodu naopak zůstal Arsenal. Na stadionu Stoke padl 0:1.

Marcos Alonso z Chelsea se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Chelsea šla do vedení ve 24. minutě, kdy španělský bek Alonso zahrál přímý kop z 22 metrů přesně do horního rohu branky. Hosté pak vedení dlouho úspěšně bránili, jenže osm minut před koncem si při přímém kopu domácích smolně srazil hlavou míč do vlastní branky Michy Batshuayi.

Ke třem bodům Chelsea pomohla chyba domácího gólmana Huga Llorise. Alonso si naběhl do vápna a už byl ve velkém úhlu. Francouzský gólman tak čekal spíše přihrávku a udělal si úkrok, jenže Alonso vypálil a podstřelil překvapeného Llorise.

Zápas byl prvním ligovým utkáním na národním stadionu ve Wembley, kde Tottenham našel dočasně domov kvůli rekonstrukci své arény.

Dál překvapuje nováček Huddersfield, který doma porazil Newcastle 1:0 a v první sezoně v Premier League po 45 letech má po dvou kolech stoprocentní bilanci. Jediným gólem se o výhru zasloužil Aaron Mooy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy 2. kola Premier League

Manchester znovu řádil, Arsenal padl

Už v první desetiminutovce duelu mezi Swansea a United oba týmy nastřelily břevno. Nejprve se domácí Ayew pokusil překvapit De Geu, na druhé straně po Matově přímém kopu hlavičkoval do brankové konstrukce stoper Jones. Gól padl až těsně před přestávkou, kdy Pogbův pokus vyrazil Fabiaňski na břevno. Z dorážky už měl lehkou práci Bailly a vstřelil první gól v dresu United, kam přestoupil loni z Villarrealu.

Swansea se sice v druhém poločase pokusila zvýšit tlak, závěrečná desetiminutovka se jí ale vůbec nepovedla. Nejprve se prosadil Lukaku a stal se pátým hráčem "Rudých ďáblů", který za klub skóroval při prvních dvou ligových startech. Vzápětí jej napodobili Pogba a střídající Martial.

Jesé Rodríguez, který před několika dny posílil Stoke, prožil proti Arsenalu snový debut v Premier League. Ve 47. minutě po kombinaci s Berahinem překonal Čecha a poslal domácí do vedení. O čtvrt hodiny později musel český gólman zakročit proti Berahinově hlavičce.

Kouč "Kanonýrů" Arséne Wenger následně poslal do hry Girouda a hosté si vynutili velký tlak, skórovat se jim ale nepodařilo. Lacazette sice jednou rozvlnil síť, pomezní rozhodčí Beck však odmával ofsajd.

Liverpool sice byl proti Crystal Palace aktivnějším týmem, i hosté si ale dokázali vypracovat několik příležitostí. V té největší byl bývalý útočník "Reds" Benteke, jenž však zblízka přestřelil bránu svého někdejšího zaměstnavatele.

Svěřenci Jürgena Kloppa stupňovali tlak a v 73. minutě se mohli radovat, když po Milivojevičově zaváhání skóroval Mané. Senegalský forvard v šesti ligových zápasech proti Crystal Palace čtyřikrát skóroval a jednou asistoval.

Manolo Gabbiadini ukončil v 11. minutě duelu s West Hamem 555 minut trvající čekání Southamptonu na ligový gól na vlastním stadionu. V 38. minutě navíc z penalty zvýšil na 2:0 Tadič a hosté už v té době byli v oslabení po Arnautovicově vyloučení.

Přesto se "Kladiváři" dokázali oklepat, prvními dvěma zásahy v dresu West Hamu vyrovnal Hernández. V nastavení ale "Svatí" přeci jen převrátili skóre na svoji stranu, když další pokutový kop proměnil Austin.

Rooney zařídil bod gólem číslo 200

Kanonýr Wayne Rooney skóroval i ve druhém ligovém utkání po návratu do Evertonu, jeho jubilejní 200. gól v Premier League ale tentokrát vítězství nepřinesl. Liverpoolský celek v dohrávce 2. kola remizoval 1:1 na hřišti fotbalistů Manchesteru City, kteří dokázali vyrovnat i v deseti díky Raheemu Sterlingovi. Třetí tým minulého ročníku tak neprohrál v lize už podesáté za sebou.

Rooney, jenž v létě po 13 letech opustil Manchester United a vrátil se do Evertonu, si v 35. minutě naběhl na přihrávku Dominica Calverta-Lewina a snadno poslal míč do sítě. Navázal na svou trefu z prvního kola proti Stoke, která znamenala těsné vítězství.

Hranici 200 branek pokořil jednatřicetiletý útočník jako druhý hráč v historii po rekordmanovi Alanu Shearerovi, který má na kontě 260 gólů. "Cítil jsem se v klubu dvoustovkařů osamělý. Gratuluji a vítej!" blahopřál Rooneymu na twitteru ještě během zápasu Shearer.

Dlouho se zdálo, že jubilejní trefa by znovu mohla Evertonu stačit k vítězství, zvlášť když těsně před koncem prvního poločasu dostal během tří minut dvě žluté karty domácí Kyle Walker. V závěru utkání však jeden z obránců hostů odvrátil hlavou míč přímo ke Sterlingovi, který ho z voleje napálil do branky. Následně šli do deseti i fotbalisté Evertonu, když byl vyloučen Morgan Schneiderlin, ale skóre už se nezměnilo.  

Leicester porazil zásluhou Okazakiho a Maguirea 2:0 Brighton, za který nenastoupili Jiří Skalák ani Aleš Matějů.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Swansea - Manchester United 0:4 (45. Bailly, 80. Lukaku, 82. Pogba, 84. Martial), Bournemouth - Watford 0:2 (73. Richarlison, 86. Capoue), Burnley - West Bromwich 0:1 (71. Robson-Kanu), Leicester - Brighton 2:0 (1. Okazaki, 54. Maguire), Liverpool - Crystal Palace 1:0 (73. Mané), Southampton - West Ham United 3:2 (11. Gabbiadini, 38. Tadič z pen., 90.+3 Austin z pen. - 45. a 74. Hernández), Stoke - Arsenal 1:0 (47. Jesé), Huddersfield - Newcastle 1:0 (50. Mooy), Tottenham - Chelsea 1:2 (82. vlastní Batshuayi - 24. a 88. Alonso), Manchester City - Everton 1:1 (82. Sterling - 35. Rooney).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články