Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice zdolaly Hradec a drží čelo, těsně za nimi je Vlašim a Třinec

Praha – Ani ve čtvrtém druholigovém zápase fotbalisté Českých Budějovic nepoznali chuť porážky. Dynamo porazil 4:1 exligový Hradec Králové a po třetím vítězství za sebou má na prvním místě tabulky náskok jednoho bodu před Vlašimí, která stejným poměrem rozstřílela Varnsdorf, a Třincem. Slezané si zase poradili s pražskou Olympií 2:0. Příbram se dočkala první výhry po triumfu 2:0 nad Táborskem.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Budějovičtí měli zápas od začátku pevně pod kontrolou. V poločase vedli zásluhou Čavoše s Táborským, po přestávce navýšili náskok díky vlastnímu gólu Plašila a zásahu Sukisy. Za hosty v závěru pouze snížil Pázler a Hradec zaznamenal první prohru po sestupu z nejvyšší soutěže.

Stejným výsledkem 4:1 si druhá Vlašim poradila s Varnsdorfem. Poslední celek se sice už ve druhé minutě ujal vedení zásluhou bývalého reprezentanta Fenina, ale domácí ještě do přestávky otočili na 2:1. Dvěma góly se vítězství podílel Vodháněl a čtvrtou branku v sezoně si připsal Fotr, který se tak s hradeckým Pázlerem dělí o první místo v tabulce střelců.

Opava měla v zápase se Sokolovem téměř celé utkání výraznou převahu, ale žádné šance neproměnila. Svěřenci Romana Skuhravého tak nepotvrdili střeleckou formu z minulých dvou kol, ve kterých nastříleli 11 gólů. Sokolov s koučem Pavlem Horváthem získal teprve druhý bod v sezoně.

Třinečtí díky brankám Reného Dediče a Jiřího Janoščína vyhráli třetí ze čtyř dosavadních zápasů nového ročníku a na kontě mají devět bodů. Olympii patří sedmé místo.

Pardubice si doma poradily s Ústím nad Labem a zvítězily 3:2. To Příbram porazila Táborsko na jeho hřišti 2:0, připsala si první vítězství v sezoně a poskočila na devátou pozici. Naopak jihočeský tým na premiérový tříbodový zisk dál čeká. O góly se postarali Zoran Danoski a Peter Grajciar.

Znojmo v jediném předchozím domácím utkání v sezoně podlehlo Hradci Králové 1:3, ale proti Frýdku-Místku začalo dobře. Po 33 minutách otevřel skóre střelou k tyči Jan Javůrek. Frýdek-Místek, který v minulém kole zdolal tehdejšího lídra tabulky Třinec, vyrovnal deset minut po přestávce. Po rohovém kopu se hlavou trefil ke vzdálenější tyči Michal Švrček.

Hosté pak měli šance otočit zápas ve svůj prospěch, ale místo toho inkasovali po Svozilově hlavičce. Další gól Znojmu rozhodčí v nastavení kvůli faulu na brankáře neuznal.

Žižkov ukončil remízovou sérii velmi rázně a díky brankám Haška s Bazalem vyhrál první poločas 2:0. Po přestávce se navíc v rozmezí tří minut prosadili Kodeš s Jelínkem a konečnou podobu dal výsledku v 67. minutě střídající Hurka, který skóroval hned po pár vteřinách na hřišti.

Fotbalová národní liga - 4. kolo:

Znojmo - Frýdek-Místek 2:1 (1:0)

Branky: 33. Javůrek, 85. Svozil - 55. Švrček. Rozhodčí: Matějček - Melichar, Novák. ŽK: Urbančok, Růsek, Teplý, Lacko - Pielorz, Šumský, Biolek. Diváci: 1215.

Třinec - Olympia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 18. Dedič, 46. Janoščín. Rozhodčí: Klíma - Vlasjuk,Vitner. ŽK: Demeter (Olympia). Diváci: 460.

MAS Táborsko - 1. FK Příbram 0:2 (0:1)

Branky: 44. Danoski, 59. Grajciar. Rozhodčí: Ginzel - Ratajová, Poživil. ŽK: Kučera, Navrátil - Skácel. Diváci: 1315.

Opava - Sokolov 0:0

Pardubice – Ústí nad Labem 3:1 (0:0)

Branky: 48. a 53. Petráň, 90+1. Mužík – 82. Vaněk.

Viktoria Žižkov - Vítkovice 5:0 (2:0)

Branky: 36. Hašek, 41. Bazal, 52. Kodeš, 55. Jelínek, 67. Hurka. Rozhodčí: Lerch - Pfeifer, Dohnálek. ŽK: Kodeš - Galuška. Diváci: 1023.

Vlašim - Varnsdorf 4:1 (2:1)

Branky: 25. a 51. Vodháněl, 34. Hadaščok, 86. Fotr - 2. Fenin. Rozhodčí: Slabý - Kubec, Kožár. ŽK: Plachý (Vlašim). Diváci: 823.

České Budějovice - Hradec Králové 4:1 (2:0)

Branky: 12. Čavoš, 40. Táborský z pen., 52. vlastní Plašil, 55. Sukisa - 76. Pázler. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Lakomý. ŽK: Wermke, Pešek - Ottmar. Diváci: 1516.

Zdroj
//www.mfkfm.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články