Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stramaccioni po sprše urážek v Liberci: Co se stalo na hřišti, má zůstat na hřišti

Liberec - Emotivní duel na stadionu U Nisy, kde domácí Liberec dohrával utkání 3. kola ve dvojnásobném oslabení a hostující Sparta o deseti, pokračoval i po závěrečném hvizdu. Kouče letenského týmu Andreu Stramaccioniho rozpálila reakce jeho trenérského protějšku Jindřicha Trpišovského. Ten si stěžoval na chování záložníka Pražanů Tala Ben Chaima. Podle italského stratéga byl však právě Ben Chaim vulgárně a rasisticky urážen.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec dokončil zápas o devíti poté, co diskuse Ondřeje Kúdely a Milana Kerbra s hlavním rozhodčím vedly k dvěma červeným kartám. To se nelíbilo Trpišovskému. "Kúdela říkal, že ji dostal za to, že přiběhl k sudímu. Ben Chaim fu..uje všechny, nadává nám. Říká, že si naše hráče koupí jako trpaslíky na zahradu. A my hrajeme v devíti," konstatoval.

Rázná odpověď šéfa sparťanské lavičky na sebe nenechala dlouho čekat. "Takový osobní útok od trenéra soupeře směrem k mému hráči je neakceptovatelný," prohlásil Stramaccioni v rozhovoru pro oficiální web klubu z hlavního města.

"Tal byl po utkání stejně jako my nespokojený s výsledkem, ale neřekl to, co tvrdí kouč Slovanu. Pokud budeme do médií vyprávět všechno, co jsme slyšeli od hráčů Liberce, strávíme tím týden. Co se stalo na hřišti, má zůstat na hřišti. To je první nepsané pravidlo našeho sportu," uvedl rodák z Říma.

Podle něho to byl naopak právě Ben Chaim, kdo čelil celých 90 minut vulgaritám ze strany soupeře. "Včetně urážek směřujících k jeho židovskému původu. To je samozřejmě hodně závažné," zakončil Stramaccioni, jehož prohlášení doplnil na Twitteru mluvčí Ondřej Kasík.

Zdroj
ČTK, sparta.cz, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články