Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jablonec sahal v Teplicích po vítězství, Fillo ho penaltou odmítl

Teplice - Dělbou bodů skončilo severočeské derby mezi Teplicemi a Jabloncem. Fanoušci na Stínadlech čekali na úvodní gól až do 80. minuty, ve které otevřel skóre hostující "žolík" Mihálik. O chvíli později však bezpečně proměnil pokutový kop Fillo a stanovil výsledek 1:1. Svěřenci trenéra Zdeňka Kluckého proto stále čekají na první podzimní triumf.  

Utkání Teplice - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

V sestavě Jablonce už nastoupila nová posila ze Slavie Tecl, který byl na pravé straně hodně aktivní a vytvářel šance pro spoluhráče. Jednu z nich neproměnil lobovanou hlavičkou z hranice vápna Hanousek. Doležal zase pálil jen do náruče brankáře Grigara.

Největší šanci prvního poločasu přesto měly Teplice. Fillo si naběhl za obranu na Šušnjarův dlouhý pas, ve vápně se zbavil dobíhajícího obránce efektní "zasekávačkou", ale v ideální pozici přestřelil prostor mezi tyčemi.

Po změně stran měli domácí ještě více ze hry. Ljevakovičova střela ovšem nebyla dostatečně umístěná a Vaněček hlavičkoval těsně vedle. Jablonec se spíše bránil, ale vyšel mu tah s výměnou útočníků. Běhavý Mihálik rozhýbal ofenzivu a dělal obraně Teplic problémy.

Varováním byla šance Zeleného po narážečce, kterou ještě Grigar chytil. Ale deset minut před koncem dostal Mihálik dostatek prostoru k individuálnímu průniku, navedl si míč na střelu a umístěnou ranou k tyči zařídil hostům vedení.

To nicméně vydrželo pouze pět minut, jelikož i v domácím dresu zaúřadoval střídající útočník, konkrétně Červenka. Při snaze o uvolnění ho ve vápně stáhl Hübschman a sudí Příhoda nařídil pokutový kop. Fillo udržel pevné nervy a určil konečné skóre 1:1.

3. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 85. Fillo z pen. - 80. Mihálik. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: Hübschman (Jablonec). Diváci: 4315.  

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič (83. Červenka) - Fillo, Rezek (60. Trubač), Vošahlík (78. Suchan) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Kubista - Tecl, Trávník (90.+2 Kouřil), Považanec (77. Mehanovič), Zelený - Doležal (71. Mihálik). Trenér: Klucký.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jablonec je kvalitní tým a po průběhu hry je remíza spravedlivá. Pro nás byl důležitý moment v první půli, kdy Fillo neproměnil tisíciprocentní šanci. Kdyby ji dal, ráz utkání by byl jiný. Před inkasovanou brankou jsme udělali dvě individuální chyby. Musím se na to ještě podívat. Mihálik to pak udělal výborně a potrestal nás. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat z pokutového kopu. Po třech kolech sice nemůžeme být zcela spokojení, jsou věci, které musíme zlepšit, ale nejsme ani zklamaní."

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "V prvním poločase jsme kontrolovali hru, přesto se Teplice dostaly do dvou vyložených šancí. Fillo to zbrkle překopl, zaplaťpánbůh. Druhá půle byla vyrovnanější, hráli jsme proti těžkému soupeři, který chce do evropských pohárů. Mihálik nejprve krásnou střelou k tyči otevřel skóre, bohužel jsme potom dostali branku z pokutového kopu. Faul to asi byl, není co řešit. Chtěli jsme tři body, měli jsme k nim nakročeno, ale hráli jsme proti těžkému soupeři a výsledek 1:1 je zasloužený."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články