Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta představila jedenáctou posilu, Biabiany bude hrát už v Boleslavi

Praha – Seriál příchodů do kádru Sparty má další pokračování. Pražané na roční hostování s opcí z Interu Milán získali Jonathana Biabianyho, o němž se ve spojitosti s letenskými mluvilo celé léto. Devětadvacetiletý Francouz do zápasu naskočí už dnes, kdy sparťané hrají v Mladé Boleslavi. Přímý přenos sledujte od 16:50 na ČT sport.

Jonathan Biabiany
zdroj: sparta.cz

O příchodu Biabianyho do Sparty se mluvilo už od samotného začátku léta, protože o rodáka z Paříže hodně stál kouč Andrea Stramaccioni. Prvotní námluvy však skončily neúspěchem. V poslední době se ale obchod dal znovu do pohybu a tentokrát už se Pražané na všem domluvili.

"Jednání začala v červnu, kdy mi volal trenér, ale potřeboval jsem si to ještě nějaký čas rozmyslet. Chtěl jsem se zachovat seriózně ke svému týmu a musel jsem myslet i na rodinu, protože mám těhotnou manželku," vysvětlil francouzský hráč.

Francouzský křídelník už na Letné sledoval čtvrteční duel s Crvenou Zvezdou a s novými spoluhráči absolvoval několik tréninků. Sparta navíc stihla vyřešit všechny administrativní záležitosti a premiéru si tak odbyde už proti Mladé Boleslavi.

"Doufám, že mě spoluhráči co nejdřív uvedou do herního systému a do hry samotné. Viděl jsem kabinu plnou skvělých hráčů s nasazením a herními kvalitami, a také dobrou partu," popsal první dojmy.

S rychlou aklimatizací v Česku by mu měl pomoci i vztah s koučem Stramaccionim, s nímž spolupracoval už v Interu. "Za trenérem Stramaccionim jsem samozřejmě přišel rád, ale i do Sparty samotné, kterou znám jako velký tým. Je to pro mě velká výzva. Trenéra znám s velkým nasazením, jako velmi pracovitého, nadšeného kouče, což je dobře pro tým a pro naši společnou práci," prohlásil.

Biabiany si tak poprvé v profesionální kariéře vyzkouší jinou než italskou ligu. Od svého přestupu do Interu v šestnácti letech oblékl ještě dres Chieva, Modeny, Parmy, Sampdorie. V Serii A nastoupil celkově k 188 duelům, v nichž zaznamenal 22 branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta získala z Interu Milán na hostování Francouze Biabianyho

V minulé sezoně Biabiany nedostával v Interu prostor, v lize odehrál jen dvě minuty v derby s AC Milán. Zahrál si však v Evropské lize, když Inter doma porazil 2:1 právě Spartu.

"Spartu si pamatuju jako těžkého soupeře, běhavý, dobře organizovaný tým, hrající s velkým nasazením. Jelikož do nové sezony posílila zahraničními hráči, věřím, že k nasazení přidá ještě větší herní kvalitu a bude úspěšná," dodal Biabiany.

Zdroj
ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články