Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nadšeně hrající Baník obral o body Slavii, s mistrem remizoval 0:0

Ostrava – Třináct tisíc nadšených diváků na stadionu ve Vítkovicích čekalo na gól marně. Baník Ostrava při své domácí premiéře remizoval s pražskou Slavií 0:0. Obhájce titulu tak navzdory územní převaze přišel o první dva body. Nejblíže gólu byl ještě v první půli Tomáš Souček, ale trefil pouze tyč, gól Milana Baroše nebyl uznán kvůli ruce.

Utkání Ostrava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slavia po postupovém duelu v Borisově změnila sestavu na čtyřech místech: trenér Šilhavý do ní zařadil Mešanoviče, Zmrhala, Altintopa a Součka a jeho soubor se podle očekávání po vyrovnaném úvodu chopil zhruba po čtvrthodině aktivity.

Jeden ze dvou exostravských fotbalistů v barvách hostů Frydrych ve 13. minutě poškádlil takřka vyprodaný stadion ostrým volejem zpoza šestnáctky, který těsně minul cíl.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, už v poločase jsme si vytvořili několik šancí, jenom chybělo víc štěstí v zakončení, abychom vedli a měli na ten zápas více klidu," řekl slávistický kapitán Frydrych.

Slavia měla územní převahu, ale Baník z dobře organizovaného bloku startoval do nebezpečných kontrů. Baroš jeden z nich ve 22. minutě dovedl takřka k dokonalosti, obhodil si i vybíhajícího Laštůvku a zavěsil, ale sudí Příhoda mu odpískal hraní rukou. "Lašty vyrazil balon, trefilo mě to do ruky, záleží na posouzení rozhodčího," řekl Baroš.

Optickou převahu Pražanů mohl ve 41. minutě gólově zhmotnit Souček. Záložník, který v posledním vzájemném utkání sestřelil Ostravu hattrickem, ale z velkého vápna orazítkoval pouze tyčku.

Hru Pražanů přišel hned po přestávce ještě více rozhýbat Švento, ale ani pak se hosté nedokázali dostat do ostravské obrany. Jejich spásou mohly být standardky: Danny ovšem z nadějné parkety přestřelil a výrazně povedenější ránu Rotaně k tyči kryl Vašek.

Až v 73. minutě našel cestu do ostravské sítě Danny, ale své gólové hlavičky docílil z ofsajdu. Baník se po obrátce moc dopředu nedostával a v závěru už vyloženě bránil bod.

"Slavia byla určitě lepší, byla víc na balonu a kontrolovala hru. Ale do větších šancí jsme ji nepouštěli. Krom jedné dvou situací jsme hráli fantasticky vzadu a ten bod je pro nás cenný," řekl Baroš.

Ještě jednu nepříjemnou situaci ale Baník musel přežít. Danny po akci střídajícího Van Burena v 87. minutě pálil prudce k tyči, Vašek však byl opět na místě a uchránil nováčkovi cenný bod.

"Je to pro nás ztráta," řekl Frydrych. "Síly nám nechyběly. Sestava byla protočená, i já jsem se cítil dobře. Možná to ještě není tak sehrané, ale věřím, že si to sedne a bude to lepší," dodal.

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Koval. ŽK: Hlinka, Sus - Danny, Frydrych, Škoda. Diváci: 13 056.

Ostrava: Vašek - Breda, Šindelář, Pokorný, Granečný - Stáňa (59. De Azevedo), Hlinka, Hrubý, Sus - Poznar (73. J. Šašinka), Baroš (87. Panič). Trenér: Kučera.

Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli, Bořil - Altintop (79. Van Buren), Souček, Rotaň - Danny, Mešanovič (64. Škoda), Zmrhal (46. Švento). Trenér: Šilhavý.

Radim Kučera (trenér Ostravy): "S bodem jsme spokojeni. Uhráli jsme ho s velice kvalitním soupeřem. Do zápasu jsme vstoupili možná trochu bojácněji a Slavia dominovala. Byla silná v kombinaci a vůbec nám nedávala prostor. Měli jsme pasáže, kdy jsme hodně ztráceli, a museli jsme to pak odmakat. Ale po přestávce jsme působili daleko lepším dojmem. Řekli jsme si k tomu něco v šatně a zlepšilo se to po všech stránkách. Odedřeli jsme to a máme cenný bod. S úvodními dvěma koly jsme spokojeni a doufám, že nám to pomůže v další práci."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Jsme zklamaní. Chtěli jsme vytěžit více než jeden bod. Nechci říct, že byl Baník slabý soupeř, měli jsme ale převahu i šance. Nicméně jsme je špatně řešili anebo kvalitní obranou soupeře se nám nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Špatně ty situace řešíme, je tam malá agresivita v pokutovém území, už předfinální fáze je mnohdy nepřesná. V tomto ohledu se zatím hledáme. Takže jedeme domů jen s jedním bodem."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články