Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatý pohár ovládli pošesté fotbalisté USA, výhru nad Jamajkou trefil v závěru Morris

Santa Clara – Až osmaosmdesátá minuta rozhodla o novém vítězi Zlatého poháru. Tím se díky pozdní trefě Jordana Morrise stali pošesté v historii fotbalisté USA, kteří ve finále šampionátu zemí Severní a Střední Ameriky porazili Jamajku 2:1. Jamajčané se tak podruhé za sebou museli spokojit se stříbrem a na premiérový úspěch dál čekají.

Fotbalisté USA se radují z vítězství ve Zlatém poháru
zdroj: REUTERS autor: Mark J. Rebilas

Tým hostitelů šampionátu poslal v kalifornské Santa Claře do vedení v závěru prvního poločasu Jozy Altidore, jenž se parádně trefil z přímého kopu. Jamajka, která v semifinále vyřadila obhájce titulu Mexiko, vyrovnala po rohovém kopu pět minut po přestávce zásluhou voleje Je-Vaughna Watsona.

Krátce před vypršením řádné hrací doby střídající hráči Gyasi Zardes s Clintem Dempseym dostali míč až k Morrisovi, který z hranice velkého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě. "Bylo to jako dýka do srdce," komentoval rozhodující gól trenér Jamajky Theodore Whitmore.

Jeho americký protějšek Arena, jenž od svého loňského návratu na reprezentační lavičku ještě nepoznal hořkost porážky, se stal prvním koučem, který vyhrál Zlatý pohár potřetí. Stejný počet triumfů má na kontě i Dempsey, dalších šest hráčů včetně kapitána a nejlepšího hráče turnaje Michaela Bradleyho slavilo podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté USA vyhráli pošesté v historii Zlatý pohár

"Řekl jsem hráčům, že pokud mě někdo postříká šampaňským, nenominuji ho na následující kvalifikační zápas a v případě postupu ani na mistrovství světa. Takže teď jsem suchý, což je zvláštní, že?" vtipkoval Arena po vyhlášení.

Američané se díky šestému triumfu přiblížili na jediný primát Mexičanům, kteří letos obsadili třetí místo. Dominanci obou severoamerických velmocí prolomila pouze před 17 lety Kanada.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky - finále:

USA - Jamajka 2:1 (1:0) Branky: 45. Altidore, 88. Morris - 50. Watson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články