Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav čeká pátý pokus, v cestě stojí albánské Skënderbeu

Mladá Boleslav – Pátý pokus přejít přes 3. předkolo Evropské ligy za posledních sedm sezon, odstartují fotbalisté Mladé Boleslavi. Předchozí čtyři pokusy středočeskému celku zmařily týmy AEK Larnaka, Twente, Lyon a Škendija Tetovo, nyní stojí v cestě třetí tým albánské ligy Skënderbeu Korcë. Přímý přenos utkání můžete sledovat na ČT sport nebo na webu ctport.cz od 17:50.

Jan Chramosta se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Boleslav přešla ve druhém předkole v klidu přes irský Shamrock Rovers po výhrách 3:2 venku a 2:0 doma, když všech pět gólů nastříleli útočníci Golgol Mebrahtu (3) a Jan Chramosta. "Musíme na to navázat. Dobře jsme se na ně připravili a to teď musíme i na Skënderbeu," řekl kapitán a špílmachr Marek Matějovský.  

Ale i albánský celek má formu, a poté co v prvním předkole splnil povinnost favorita a vyřadil St. Julii z Andorry 1:0 a 5:0, v tom dalším poslal z kola ven i mírně favorizovaný Kairat Almaty, s nímž na jeho stadionu remizoval 1:1 a doma vyhrál 2:0. O devět gólů se podělilo sedm hráčů, jen útočník Liridon Latifi se trefil třikrát.  

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav se proti Skenderbeu bude opírat o formu útočníků

"Určitě jsme raději, že prošel tým z Albánie, protože cesta tam nebude tak náročná jako do Kazachstánu," konstatoval Matějovský. Albánský fotbal však v poslední době udělal výkonnostní vzestup a výkony tamní reprezentace na loňském mistrovství Evropy patřily k překvapením. Skënderbeu má však osu týmu postavenou zejména na cizincích. Stopery jsou Chorvat Marko Radaš s Bajramem Jashanicou z Kosova, v záloze režírují hru Bakary Nimaga z Mali a rychlý Nigerijec James Adeniyi.  

V Mladé Boleslavi ale soupeř nemůže využít jednu z albánských opor Sabiena Lilaje. Zkušený defenzivní záložník má totiž trest za červenou kartu. V domácím celku sice už dostal dvě žluté karty Tomáš Přikryl, ale trest se uděluje až za tři, takže hrát může. Chybět by neměl ani Chramosta, který sice z minulého utkání odstoupil s poraněným břišním svalem, ale už je v pořádku. "Už normálně trénoval, tak pevně věřím, že bude připraven," řekl Uhrin. 

Generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší, který i tým koučuje, už ale může počítat do útoku s Nikolajem Kompličenkem, který přišel na hostování z Krasnodaru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články