Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dlouholetý šéf španělského fotbalu byl suspendován

Madrid – Téměř po třiceti letech vlády šéf španělského fotbalu končí. Sportovní rada španělské vlády suspendovala šéfa tamního fotbalového svazu Ángela Maríu Villara, který je podezřelý z korupce. Jeho další budoucnost podle agentury AP závisí na výsledcích vyšetřování.

Ángel María Villar
zdroj: Reuters

Sedmašedesátiletý Villar byl zatčen minulý týden i se synem Gorkou, sekretářem regionální federace na Tenerife Ramonem Ángelem Hernándezem a viceprezidentem svazu pro ekonomiku Juanem Padrónem, který byl rovněž radou suspendován. Policie je podezírá ze zpronevěry, korupce a podvodu.  

Villar je kvůli vyšetřování ve vazbě, protože jeho propuštění na kauci soud zamítl. Stejně dopadl jeho syn a Padrón, zatímco u Hernándeze stanovil soudce kauci na 100 tisíc eur (asi 2,6 milionu korun).  

Villar je také viceprezidentem evropské unie UEFA. Loni dostal od etické komise světové federace FIFA pokutu 25 tisíc švýcarských franků (asi 590 tisíc korun) za to, že nespolupracoval s vyšetřovateli korupce při volbách pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články