Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rumunům se proti nám hraje dobře. Snad sérii prolomíme, doufá před FCSB Petržela

Bukurešť – Soupeři z Rumunska Plzni dvakrát nevoní. V evropských pohárech nad žádným z nich ještě nedokázala vyhrát. Šanci napravit nepříznivou bilanci má Viktoria v 3. předkole Ligy mistrů, v němž se střetne s FCSB. Záložník Milan Petržela ví, že Západočechy čeká náročný úkol, ale v šancích na postup je optimistický.

Plzeň se zatím utkala v Evropské lize s Astrou Giurgiu a Ploještí, s nimiž shodně doma prohrála a venku remizovala. FCSB je navíc zřejmě papírově nejtěžším protivníkem z Rumunska. Bývalá Steaua Bukurešť také loni ve třetím předkole LM postoupila přes Spartu Praha.

"Zatím se nám s nimi moc nedařilo. Snad to zlomíme a teď vyhrajeme a postoupíme. Rumuni si na nás hodně věří, jsou takoví klidnější, uvolněnější, víc si dovolí. Myslím, že se jim proti nám hraje dobře," řekl Petržela novinářům před odletem do Bukurešti.

"Respekt k soupeři samozřejmě máme, to k tomu patří. Ale nemáme nějaké velké obavy. Jsou to stejní hráči jako my, když budeme hrát svou hru, můžeme uhrát dobrý výsledek," dodal čtyřiatřicetiletý krajní záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se v Bukurešti připravuje na duel s FCSB

Podle něj má FCSB velkou ofenzivní kvalitu. "Jsou silní na balonu, dávají si ho nakrátko a pak mají nepříjemné náběhy do vápna. Jdou tam v pěti šesti hráčích. Musíme zachytávat náběhy a snažit se dopředu důrazně vyjet s balonem, zbytečně to nenakopávat," upozornil Petržela.

Plzeňské mužstvo si národní stadion v Bukurešti vyzkoušelo už loni na podzim, kdy remizovalo s Astrou 1:1. Na domácí by však nyní mělo dorazit mnohem víc fanoušků. "Zrovna s Astrou moc lidí nebylo, teď Bukurešť bude hrát na svém stadionu, takže kulisa bude lepší. Stadion mají nový, hezký, hřiště také pěkné. Teď je to jenom na nás," konstatoval Petržela.

Kapitánem šestadvacetinásobného rumunského mistra je útočník Denis Alibec, který jako hráč Astry loni Plzeň hodně trápil a ve Štruncových sadech gólem pomohl k výhře 2:1. "Vzpomněl jsem si. Já se s ním na hřišti moc nepotkal, ale je nepříjemný, velký, silný a rychlý. Trenér nám ukazoval, jaký má pohyb, co často dělá. Ale nejsme na něj extra připraveni, spíš jsme se chystali na celý mančaft," přiznal bývalý reprezentant.

Věří, že Plzeň bude v evropských pohárech opět úspěšná díky letnímu návratu kouče Pavla Vrby, který v letech 2011 a 2013 Viktorii dovedl do skupiny Ligy mistrů. "Trošku na to spoléháme, ale samozřejmě vždycky je to na nás, na hráčích. Trenér nám udělá servis, připraví nás na soupeře a řekne taktiku, jak hrát. Doufám, že si trenér přivezl to štěstíčko, co měl, když odešel. Snad nám to půjde jako předtím," prohlásil Petržela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články