Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Liverpool získal šestnáctiletého Jaroše. Trénovat jej bude Gerrard

Liverpool - Šestnáctiletý brankář Vítězslav Jaroš je novou akvizicí Liverpoolu. Talentovaný fotbalista a člen výběru do 17 let podepsal s ostrovním velkoklubem smlouvu na tři roky. Jaroš, který byl dosud hráčem Slavie, bude působit v mládežnickém týmu pod vedením Stevena Gerrarda.

Vítězslav Jaroš a po jeho pravici Steven Gerrard
zdroj: Sport Invest Marketing

Mládežnický reprezentant byl v hledáčku Liverpoolu delší dobu, jezdil na pravidelné stáže a seznamoval se s prostředím. V neděli po oslavě šestnáctých narozenin mu už ale přestupová pravidla umožnila podepsat s anglickým celkem smlouvu a přesune se tam nastálo.

"Když jsem jel do Anglie poprvé, byl jsem strašně nervózní, teď už jsem si zvykl. Stáže mi pomohly, za tu dobu jsem se naučil i poměrně dobře anglicky, takže se teď můžu koncentrovat jen na fotbal. Budu bydlet v rodině, kde jsem byl dosud. Přístup lidí, prostředí, všechno je v Liverpoolu famózní. Jsem nadšený," řekl Jaroš.

"Pomohlo, že Liverpool do svého týmu do 18 let sháněl brankáře. Víťu v klubu sledovali dlouhodobě a na několika stážích je přesvědčil, že je tou správou volbou," komentoval přestup manažer Viktor Kolář. "O jeho příchod hodně stál trenér Gerrard, což by mělo být zárukou, že se s Víťou opravdu počítá," dodal.

Jaroš tak bude moci svůj talent rozvíjet pod taktovkou jedné z největších liverpoolských a anglických legend. Gerrard loni ukončil hráčskou kariéru a zkušenosti nyní předává jako trenér mládeže. 

"Je to úžasný člověk, neskutečně příjemný. Ale dokáže být i dost přísný. Vyžaduje, aby na tréninku bylo všechno perfektní, aby to odpovídalo tomu, že jsme členy klubu, který patří do špičky Premier League. V té toho odehrál spoustu a z praxe nám taky dává hodně rad," sdělil Jaroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články