Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Matějovský: Kvalita byla na naší straně. Jsem rád, že se to ukázalo

Mladá Boleslav- Kapitán Mladé Boleslavi Marek Matějovský byl před odvetou 2. předkola Evropské ligy se Shamrockem Rovers přesvědčený, že se spoluhráči postoupí do dalších bojů. Přesto ho potěšilo, jakým způsobem tým odvetu při výhře 2:0 zvládl.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Irové měli kvalitu, nijak bych to nesnižoval. Zápasem u nich (3:2) jsme si ale otestovali, že na ně máme. A já byl přesvědčený, že to zvládneme a postoupíme, protože kvalita byla na naší straně. A jsem rád, že se to ukázalo i na hřišti. Ne vždy tomu tak je," hodnotil Matějovský.

Především v první půli domácí soupeře kombinačně přehrávali, což fanoušci kvitovali nadšeným potleskem.

"Trochu tomu napomohlo to venkovní vítězství. Byli jsme klidnější. A když dáte brzy gól, tak vás to ještě více uklidní a kombinace se daří. Po těch dvou gólech sice ještě nebylo po zápase, ale pro ně už to bylo hodně složité. A také to podle toho dopadlo," dodal k zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Shamrock Rovers

Postup ho potěšil i kvůli tomu, že v předchozích sezonách se to Mladé Boleslavi nedařilo. Ale příliš úspěch nepřeceňuje.

"Samozřejmě jsme šťastní, že jsme to zvládli, ale všechno se teprve rozjíždí a musíme na to navázat v dalších zápasech a sezonu nastartovat úspěšně. Chceme herně dominovat a kombinovat. To se dařilo, ale zase bych to nepřeceňoval," řekl pětatřicetiletý záložník.

Zatímco v minulé sezoně se na hřiště nedostával tak často, jak by si sám asi představoval, nový generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší na něj evidentně spoléhá.

"Už jen to, že jsem odehrál oba zápasy, tak musím vnímat důvěru trenéra. Bavil jsem se s ním před začátkem přípravy a říkal, že se nebude ohlížet na to, co bylo, a že se každý o své místo musí poprat. A zatím jsem tu šanci dostal, tak věřím, že budu týmu nápomocný. Když to bude fungovat takhle dál, tak budu spokojený," dodal bývalý reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články