Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Boleslav má před odvetou s Iry náskok. Chceme ale výhru a body do koeficientu, řekl Uhrin

Mladá Boleslav – Do domácí odvety jdou ve výborné pozici. Po úvodní výhře v Irsku 3:2 jsou blízko postupu do 3. předkola, když si fotbalisté Mladé Boleslavi mohou dovolit i prohrát. Generální manažer a trenér Dušan Uhrin mladší však hru na jistotu neplánuje. Utkání chce vyhrát a přispět tak do českého koeficientu UEFA, který je důležitý pro nasazování do pohárů. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 17:50 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Chceme doma vyhrát a získat body do koeficientu. Samozřejmě důležitější je postup, ale i tohle hraje roli," řekl Uhrin.

Středočeši první zápas vyhráli v Dublinu 3:2, Uhrin však před odvetou varuje před podceněním a věří, že při obnovené domácí premiéře v Mladé Boleslavi, kde už dříve dvakrát působil, se přivítá s fanoušky postupem. 

"Vykročili jsme dobře, první utkání jsme zvládli, ale nebylo to nic jednoduchého. Udělali jsme první krok, teď musíme přidat druhý. Musíme to doma potvrdit. Věřím, že přijdou diváci a že se nám utkání povede," uvedl devětačtyřicetiletý kouč. "Odveta určitě formalitou nebude, protože když soupeř v prvním utkání převzal iniciativu, tak jsme s ním měli docela problémy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav chce v odvetě potvrdit postup, Shamrock se však nevzdává

Že dvojutkání ještě není rozhodnuté, si uvědomuje i obránce Boleslavi Pavel Čmovš, podle kterého Středočeši nesmí duel hlavne podcenit. "Jsme stále teprve v poločase. Utkání v Irsku bylo náročné. Teď hrajeme doma. Musíme se soustředit na náš výkon, abychom utkání zvládli a postoupili," uvedl stoper se zkušenostmi z Nizozemska, Bulharska, Indie a Rumunska.

Spolu s druhým stoperem Patriziem Stronatim bude mít za úkol především "uskákat" vysokého útočníka Garyho Shawa a nenechat ho sklepávat dlouhé nákopy. "První utkání nám ukázalo, že oni hrají klasický ostrovní fotbal, tedy dlouhé nákopy. Hrají to na vysokého útočníka. S tím si musíme poradit lépe, než se nám dařilo v začátku prvního utkání," prohlásil Čmovš.

První zápas v Dublinu byl pro Mladou Boleslav zároveň ostrým startem do sezony a hráčům trochu svazovalo nohy očekávání. Proto Uhrin věří, že v odvetě jeho svěřenci budou hrát ještě lépe.

"Mužstvo z Irska hraje to, co jsme předpokládali, ale bylo to pro nás hodně těžké. Měli jsme krátký čas na přípravu, přesto to mužstvo zvládlo docela slušně, protože jsme vyhráli. Ale zase jsme dostali dvě laciné branky, čehož se musíme vyvarovat. Věřím, že odvetu zvládneme ještě lépe," dodal Uhrin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy