Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Uhrin: Jsme pod velkým tlakem. Věřím, že ale v Dublinu uděláme dobrý výsledek

Dublin – Prvním českým týmem, který v nové sezoně odehraje ostrý zápas, je Mladá Boleslav. Středočeši vyrazili do Irska, kde je čeká úvodní střetnutí 2. předkola Evropské ligy proti Shamrock Rovers. Družina kolem trenéra Dušana Uhrina mladšího věří, že si domů odveze solidní výsledek a zahájí tak úspěšně cestu za ukončením desetiletého čekání na postup do hlavní fáze.

Dušan Uhrin mladší na tréninku Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Boleslav hrála v letech 2006 a 2007 základní skupinu tehdejšího Poháru UEFA, od té doby marně zkouší projít přes předkola a v posledních dvou sezonách vypadla hned s prvním soupeřem. Změnit by to měl Dušan Uhrin mladší, který koučoval Boleslav právě při dvou postupech do základní skupiny. Nyní se stal generálním sportovním manažerem, který tým povede i při zápasech místo trenéra Martina Svědíka. V Dublinu si odbude obnovenou premiéru.

"Vím, že v posledních letech vstup Mladé Boleslavi do kvalifikace Evropské ligy opakovaně krachnul, ale já věřím, že uděláme dobrý výsledek v Dublinu, který potom doma potvrdíme a postoupíme dál," řekl Uhrin. "Jsme pod velkým tlakem, očekávání jsou veliká a my nechceme nikoho zklamat," dodal.

Zatímco Boleslav absolvuje vstup do nové sezony po bezmála měsíční přípravě, Shamrock je za polovinou irské ligy, v níž mu patří čtvrté místo a navíc má za sebou dva zápasy 1. předkola s islandským Stjarnanem. Oba duely vyhrál 1:0. O góly se postarali Graham Burke a útočník Gary Shaw, před kterým své svěřence Uhrin varoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav odletěla do Irska. Od Shamrock Rovers Uhrin čeká houževnatý výkon

"Mají vysokého útočníka, kterého musíme zvládnout. Pevně věřím, že střetnutí s nimi nepodceníme. Čeká nás totiž hodně těžký soupeř, protože Irové jsou houževnatí. Shamrock Rovers nehrají špatně a mají svůj styl charakteristický tím, že jsou hodně nebezpeční dopředu. Vzadu nejsou úplně stoprocentní, ale jak nejsou vzadu rychlí, tak jsou nebezpečně rychlí v přechodu do útoku," charakterizoval Uhrin soupeře.

Pro Boleslav jde o první soutěžní střetnutí s týmem z Britských ostrovů, naopak Shamrock už má s českým fotbalem zkušenosti. V roce 1978 prohrál s Baníkem Ostrava 1:3 a 0:3, v roce 2003 pak v Poháru Intertoto dvakrát podlehl Liberci 0:2. V roce 2011 se probojoval do základní skupiny Evropské ligy, ale od té doby nikdy přes 2. předkolo neprošel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články