Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Miliony z Číny? Japonská liga má mnohem lepší úroveň, řekla posila Kobé Podolski

Kobé – Nenásledoval moderní trend, kterým je odchod celé řady výborných fotbalistů do Číny. Lukas Podolski si vybral jinou asijskou zemi. Bývalý německý reprezentant si zahraje ligu v Japonsku. S klubem Vissel Kobé, kde dříve působil Pavel Horváth a trénoval Ivan Hašek a Pavel Řehák, podepsal smlouvu na 2,5 roku.

Lukas Podolski na tréninku Vissel Kobé
zdroj: ČTK/AP

Z čínské ligy do Evropy létají takové částky, kterým nedokáží mnohdy odolat ani velké hvězdy. Do Asie tak v posledních měsících zamířili hráči jako Oscar, Gervinho, Ezequiel Lavezzi, Carlos Tevéz Hulk a mnozí další. Lukas Podolski se ale rozhodl jít proti proudu a pro dohrávání kariéry raději zvolil Japonsko.

Bývalou hvězdu Bayernu Mnichov či Arsenalu, která v posledních letech hrála v tureckém Galatasarayi, o volbě japonské ligy přesvědčila kvalita, profesionalita a intenzita, která je dle dvaatřicetiletého útočníka nebo křídelníka nejvyšší v Asii.

"V Číně utratili stovky milionů na přestupy, ale jejich liga není pořád na úrovni té japonské. Na fotbal v Japonsku je nahlíženo s takovým respektem jako nikde v Asii," prohlásil dvaatřicetiletý hráč, který za německý národní tým odehrál 130 zápasů a nasázel v nich 49 branek. 

Pro přesun do země vycházejícího slunce ho přesvědčila i kvalita hráčů, která je dle jeho názoru vyšší než právě třeba v současnosti v ostře sledované Číně. "Jsou tu zkušení hráči. Často jsem proti nim hrával. Jsou velmi inteligentní a dokáží se skvěle pohybovat s míčem. Spousta Japonců se dokázalo prosadit v Evropě, což mluví za vše. O jiných ligách v Asii toto moc říct nejde," zhodnotil.

Je nám líto, video expirovalo.
Podolski má v japonském Kobé za sebou první trénink

Rodáka z polských Gliwic ulovilo Kobé, které v Japonsku nepatří mezi naprostou elitu. Uprostřed sezony se pohybuje v druhé polovině tabulky a před týdnem na hřišti pátého Kawasaki Frontale utržilo ostudný debakl 0:5.

Od Podolského se tak čeká pozvednutí celku, který má průměr jedné vstřelené branky na zápas. Chvíli to ale bude čekat. Německý střelec má už za sebou první trénink s týmem, který absolvoval 24 hodin po příletu. Sám ovšem cítí, že bude potřebovat čas na aklimatizaci. "První trénink byl jen takové lehké seznámení s novým prostředím. Od klubu jsem dostal prostor ještě 2 až 3 týdny na aklimatizaci, pak už bych měl nastoupit do prvního zápasu," prozradil.

Do Japonska jde Podolski každopádně velmi namotivovaný a o laxním přístupu, které mají právě některé hvězdy v Číně, nechce ani slyšet. "Nepřijel jsem sem na prázdniny. Chci se ukázat na hřišti. Neplánuji ani odejít z klubu po pár měsících. Chci se plně začlenit a dosáhnout na plány, které máme," zhodnotil.

"Pokud bychom byli hned první rok v nejlepší trojce, bylo by to skvělé. Potom uvidíme, co bude možné v dalších letech," dodal.

Fanouškům Visselu, který v nejvyšší soutěži nejlépe skončil sedmý, se tato slova musí poslouchat velice dobře. Nyní musí doufat, že se nakonec stanou i realitou.

Zdroj
ČT sport, goal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články