Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Devatenáctka dospávala deficit a bojuje s vedrem, v týmu ale vládne výborná atmosféra

Tbilisi – Povedený vstup do mistrovství Evropy v Tbilisi mají za sebou čeští fotbalisté do 19 let. Po triumfu nad Švédskem 2:1 v týmu trenéra Jana Suchopárka vládla výborná nálada, což se projevilo i na tréninku. Mladé reprezentanty tak trápí pouze vysoká vedra a spánkový deficit, s nimiž se však už začínají vypořádávat.

Trénink fotbalové devatenáctky
zdroj: fotbal.cz autor: Ondřej Lípa

Vítězný duel se Švédy nebyl náročný pro Čechy jen kvůli dobré kvalitě soupeře. V Gruzii o půl čtvrté místního času, kdy se zápas hrál, vládla obrovská horka a teplota se pohybovala kolem 35 stupňů Celsia.

S tím bojoval zejména záložník Daniel Mareček, jenž byl po střetnutí hodně vyčerpaný a dlouho se necítil v ideální pohodě. "Hrál jsem, co to šlo, a obdivuju kluky, že to utáhli až do konce a ještě vítězně. Teď už se cítím mnohem lépe, bylo to jen momentální vyčerpání," popisuje stav reprezentační záložník.

Drobné problémy mají také defenzivní hráči Alex Král, jehož trápí nakopnutý sval, a gólman Martin Jedlička, kterému se v nových kopačkách udělaly puchýře na obou nohách. "Nemáme žádné vážnější zranění a kluci se cítí relativně dobře. Nyní to bude hlavně o uvolnění a vyplavení únavy, takže využijeme zdejší výborné podmínky k regeneraci," dodává týmový lékař Martin Held.

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctka bojuje na ME s teplotami. Atmosféru v týmu to ale nekazí

Hráči také museli dohnat spánkový deficit po utkání, neboť si v pondělí ráno přivstali na dva semináře o dopingu a nebezpečných sázkách. "Jsme celkem v pohodě, ale spal bych. Budu to muset dohnat po obědě," posteskl si kapitán Ondřej Šašinka.

Pondělní dopolední trénink byl rozdělený podle vytížení hráčů, část měla intenzivní jednotku s trenéry, zatímco většina se s fyzioterapeuty věnovala regeneraci, protažení a vyběhání zápasové únavy. 

V podstatě každou aktivitu provázela nějaká soutěž, ať už jde o trénink nebo třeba jen procházku. Při jedné takové k nedalekému jezeru proběhl hod na dálku slabší rukou. Výkony byly vyrovnané, jen Denis Granečný se, jak se říká "uhodil". Se štěstím nedošlo k úrazu. "Vzal jsem si moc těžký kámen a podle toho to dopadlo. Jak nejsem zvyklý házet druhou rukou, tak mi kámen vyklouzl. Musel jsem proto skládat básničku pro mančaft," říká s úsměvem levý obránce.

Svěřenci Jana Suchopárka se už v hlavách připravují na další utkání turnaje proti Portugalsku, které je na programu ve středu.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články