Symbol divokého fotbalového kapitalismu je na prodej. Firma chce za stadion v Drnovicích 9 milionů

Fotbalový stadion v Drnovicích, jeden ze symbolů divokého fotbalového kapitalismu devadesátých let, je znovu na prodej. Firma, která ho koupila před rokem a čtvrt, ho nabízí obci za devět milionů korun. Chce tedy téměř o tři miliony korun víc, než kolik za něj zaplatila.

Stadion, který v minulosti hostil i zápasy evropských pohárových soutěží, je tak stále ve zchátralém stavu. 

Drnovický fotbalový stadion koupila loni v březnu brněnská společnost Mengas. V dražbě za něj nabídla šest milionů dvě stě tisíc korun. V době koupě existovala dva dny. Zájem o objekt měla i obec, ale byla ochotná dát nanejvýš 3,5 milionu korun.

Jednáme, cena je vysoká

Obec chce s firmou o stadionu znovu jednat. Podle místostarosty Drnovic Jiřího Dvořáka je ale cena pro obec poměrně vysoká.

Stadion v Drnovicích je na prodej (zdroj: ČT24)

Zástupce společnosti Mengas Aleš Příkopa Vyškovskému deníku řekl, že má i jiné zájemce. „Dosud mohli plochu na stadionu bezplatně využívat drnovičtí fotbalisté. Přednostně chceme dát možnost odkupu obci,“ uvedl Příkopa.

Stadion v Drnovicích zažíval největší slávu v 90. letech. Od roku 1993 se hrál na tamním trávníku prvoligový fotbal. Duchovní otec takzvaného „drnovického zázraku“ Jan Gottvald přivedl do Drnovic v dobách slávy celkem 319 fotbalistů a zkušenosti tam získali třeba i tři trenéři, kteří později působili v reprezentaci.

Evropské poháry a pak krach

Klub se dvakrát probojoval do finále Českého poháru a Poháru UEFA. V roce 2006 pak drnovický klub po problémech, hlavně ekonomických, zkrachoval.

V dresu fotbalových Drnovic v dobách úspěchů nastupovali mnozí slavní hráči. Třeba vicemistři Evropy z roku 1996 Radek Drulák, Miroslav Kadlec, Luboš Kubík, Róbert Kafka a nebo také pozdější hráč Juventusu Turín reprezentant Zdeněk Grygera.