Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slavia bez Dannyho či Altintopa remizovala s Budějovicemi, Adebayor nepřijde

Benešov - Po sobotní výhře nad Viktorií Žižkov se fotbalisté Slavie střetli s dalším druholigovým celkem, Českými Budějovicemi. Přes 1500 diváků v Benešově však na gól čekalo marně. Úřadující šampioni sice dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci, ale celkově rozhodně nepřesvědčili a trenér Jaroslav Šilhavý neskrýval po utkání nespokojenost.  

Jakub Jugas v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V sešívaném dresu se ještě nepředstavili čerstvé posily Danny s Halilem Altintopem, kteří zahájí přípravu až na startu soustředění v Rakousku. Chyběli i někteří další hráči z jarní základní sestavy.

První poločas přesto odehrály tři nové tváře. Poprvé si za pražský klub zachytal brankář Laštůvka, ve středu pole nechyběl Rotaň a nastoupil také talentovaný Trubač, jehož příchod z Hradce Králové byl dotažen těsně před zápasem.

Větší šance přišly až ve druhé půli po prostřídání. Nejprve vyrazil náhradní slávistický gólman Kovář střelu Čavoše, na druhé straně trefil břevno Van Buren a po něm i střídající mladík Musa.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia nepřesvědčila, s Budějovicemi hrála bez branek

"Pohyb hrál velkou roli. Budějovice pracovaly dobře a nepustily nás tam. Měřítko dnes nesnesl nikdo z našeho týmu, co jsme to odehráli. Nebylo to vůbec dobré," řekl kouč vršovického mužstva Jaroslav Šilhavý.

"A vůbec nechci mluvit o tom, že jsme v přípravě, že je horko. Nebyl to dobrý výkon. Ale i tenhle zápas, byť ho hodnotím negativně, nám ukáže, jak se třeba kdo chová v únavě," dodal Šilhavý.

Potvrdil, že Slavia uvažovala o angažování útočníka Emmanuela Adebayora. "Bylo to reálné. Nevypadalo to, že si pan Tvrdík dělá srandu. Nechci teď ventilovat, co nás vedlo k tomu, že jsme nakonec řekli ne. Ale bylo to určitě zajímavé jméno," zakončil Šilhavý.

Přípravné fotbalové utkání v Benešově:

Slavia Praha - České Budějovice 0:0

Slavia: I. poločas: Laštůvka - Bořil, Bílek, Frydrych, Flo - Rotaň - Tecl, Hušbauer, Trubač, Mingazov - Škoda. II. poločas: Kovář - Frydrych, Jugas, Kingue, Bořil - Ščuk - Tecl, Alvir, Hušbauer (59. Musa), Trubač (70. Vejvar) - Van Buren. Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články