Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Penaltový mág Bravo poslal Chile do finále, Portugalci si zahrají o bronz

Kazaň – Obě mužstva si po základní hrací době a následném prodloužení udržela neporazitelnost na Poháru FIFA. Zápas i přes množství šancí skončil 0:0, ale postoupit mohlo jen jedno. Vzhledem k faktu, že chilský brankář Claudio Bravo nepustil za svá záda během rozstřelu ani jeden pokutových kop, radovali se z postupu jihoameričtí šampioni. V souboji o titul vyzvou lepšího z dvojice Německo - Mexiko. Portugalce čeká duel o třetí místo. 

Claudio Bravo přijímá gratulace po penaltovém rozstřelu proti Portugalsku
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

V úvodní desetiminutovce si oba debutanti Poháru FIFA vytvořili stoprocentní šance. Chilan Eduardo Vargas ovšem nechal vyniknout brankáře Ruie Patrícia a na druhé straně zase Andrého Silvu vychytal Bravo. Zbytek úvodního dějství už byl opatrnější a moc zajímavých příležitostí k vidění nebylo.

I ve druhém poločase většinou dominovaly obrany. Výjimkou byla snad jen akrobatická střela Vargase z 58. minuty, kterou za cenu sebezničení lapil Patrício. Bravo zase vyrazil tvrdý pokus víceméně nevýrazného Cristiana Ronalda. Poprvé na Konfederačním poháru tak utkání skončilo remízou 0:0.

V prodloužení byli blíže gólu Chilané. Nejprve minul v nadějné pozici hlavou Alexis Sánchez a během druhé patnáctiminutovky trefili brankovou konstrukci jak Arturo Vidal, tak dorážející Martín Rodríguez.

O finalistovi proto musela rozhodnout penaltová loterie. Největší hvězdou rozstřelu byl Bravo, který vyrazil penalty Ricarda Quaresmy, Joaa Moutinha i Naniho. Naopak Arturo Vidal, Charles Aránguiz i Alexis Sánchez své pokusy chladnokevně proměnili.

Semifinále fotbalového Poháru FIFA v Kazani:

Portugalsko - Chile 0:0, na penalty 0:3

Penaltu proměnili: Vidal, Aránguiz, Sánchez. Penaltu neproměnili: Quaresma, Moutinho, Nani. Rozhodčí: Faghaní (Írán). ŽK: Carvalho, André Silva, Fonte, Alves, Cédric - Jara, Hernández. Diváci: 40.855.  

Portugalsko: Patrício - Cédric, Fonte, Alves, Eliseu - B. Silva (83. Quaresma), Carvalho, Adrien Silva (102. Moutinho), Gomes (116. Martins) - Ronaldo, André Silva (76. Nani). Trenér: Santos.

Chile: Bravo - Isla (120. Fuenzalida), Medel, Jara, Beausejour - Aránguiz, M. Díaz, Hernandéz (112. F. Silva) - Vargas (86. Rodríguez), Vidal, Sánchez. Trenér: Pizzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články