Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Slavia v úvodním kole přivítá Teplice, Plzeň začne s Duklou

Praha – Svou cestu za obhajobou ligového titulu začne Slavia na domácím hřišti s Teplicemi. V domácím prostředí začnou také Plzeň (s Duklou) a Sparta, která si zahraje s Bohemians 1905.

Radující se fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na podzim se opět odehraje šestnáct kol, to poslední má termín 2. prosince. Jaro začne 17. února a hrát se bude až do 26. května. Slavii čeká úvodní pražské derby proti Spartě v sedmém kole 16. září v Edenu. Na Letnou pak "Sešívaní" zavítají ve 21. kole 17. března.

Naopak oba nováčci nejvyšší soutěže začnou novou sezonu venku - Olomouc v Mladé Boleslavi a Ostrava v Brně. Úvodní souboj Baníku se Sigmou se uskuteční v říjnovém 11. kole.

Plzeň na podzim v krátkém časovém úseku narazí na předpokládané hlavní rivaly v boji o titul. Západočeši se v 10. kole představí na Spartě a ve 13. kole přivítají Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga má jízdní řád i nového sponzora

Losování se znovu uskutečnilo podle takzvaných Frončekových tabulek. Ty dokážou zohlednit, aby si domácími zápasy nekonkurovala mužstva z jednotlivých regionů, ale třeba také nevhodné klimatické podmínky.

"Kluby si také mohou určit požadavky podle toho, jestli se jim ve městě konají nějaké jiné události, nebo lze zohlednit plánované rekonstrukce. My zas máme požadavky, aby atraktivní zápasy byly rozložené do celého ročníku. Aby nebyly hned v prvním kole nebo při těch nejhorších klimatických podmínkách. Následně počítačový program vytvoří nalosování," vysvětlil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Program 1. kola první fotbalové ligy (29. července):

Plzeň - Dukla, Slavia - Teplice, Slovácko - Jablonec, Karviná - Jihlava, Brno - Ostrava, Liberec - Zlín, Sparta - Bohemians 1905, Mladá Boleslav - Olomouc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články