Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Radostová skončila v odvolací komisi FAČR, nelíbí se jí situace po nedávné valné hromadě

Praha – Mezi členy odvolací komise Fotbalové asociace ČR už nebude figurovat jméno Kateřiny Radostové, která se rozhodla odstoupit. Bývalá předsedkyně odvolací komise rezignovala na členství kvůli situaci, jaká zavládla v českém fotbale po nedávné valné hromadě, na níž se nepovedlo zvolit nové vedení asociace. Informaci přinesl web Aktuálně.cz.

Kateřina Radostová
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Fotbal nedal pozitivní signál tím, že si začátkem června nezvolil nového předsedu ani nový výkonný výbor. Přitom moravská komora přišla s jasným návrhem, jak situaci řešit. Ale komora česká ji odmítla a sama žádné konstruktivní stanovisko do situace nevnesla," cituje Aktuálně.cz Radostovou.

Odbornice na sportovní právo komisi uplynulé čtyři roky vedla a na nedávné valné hromadě asociace do ní byla opět zvolena. Na prvním zasedání nové komise post její předsedkyně neobhájila, když dostala tři hlasy, zatímco vítězný Jan Lego o jeden hlas více.

"Chtěla bych se omluvit především ligovým klubům, které mi ve volbách opět daly svou důvěru. Ale my jsme tu v uplynulých čtyřech letech budovali komisi, která fungovala opravdu nezávisle, bez zásahů vnějších vlivů a rozhodovala výhradně věcně a na bázi odbornosti. Přeji kolegům, kteří budou v odvolací komisi pracovat a pokračovat, aby fungovali na podobných principech, ale já se rozhodla za dané situace na svůj mandát v komisi rezignovat," řekla Radostová.

Při volbě nového šéfa českého fotbalu postoupili z prvního kola Martin Malík a Petr Fousek, ale v dalších dvou kolech nezískali potřebný počet hlasů. Šéf marketingové firmy STES Malík měl podporu českých delegátů, moravská komora hlasovala pro bývalého generálního sekretáře fotbalového svazu Fouska.

"Vnímám svůj krok též jako jistý impulz, který po mém soudu současné dění ve fotbalové asociaci potřebuje, protože s některými věcmi prostě není na místě se jen tak smířit," uvedla Radostová.

Je nám líto, video expirovalo.
Listkiewicz by rád pokračoval dál, Radostová v odvolací komisi skončila
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články