Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi udolali v semifinále Rumunsko a o zlato si zahrají s Ruskem

Brno - Poprvé v historii dokázali čeští reprezentanti v malém fotbale porazit na mistrovství Evropy Rumunsko. Po vítězství 4:3 v hektickém semifinálovém duelu si o zlato na domácím šampionátu zahrají s Ruskem. Dvěma góly hlavou příspěl k české výhře Patrik Levčík. Přímý přenos finálového utkání sledujte v sobotu od 20:00 exkluzivně na ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi jsou po výhře nad Rumuny ve finále ME v malém fotbalu

V opatrněji hraném prvním poločase se český tým dokázal prosadit pouze z nepřímého kopu, který přesně zakončil David Bednář. Rumuni kontrovali ze stejné situace v závěru úvodní dvacetiminutovky a v nastavení Claudiu Vlad po chybě v české rozehrávce otočil skóre.

Marka Grubera nahradil v druhé půli v brance Ondřej Bíro, který pomohl domácímu týmu zlepšit rozehrávku a asistencí se podílel na druhém Levčíkově zásahu. Střelec brněnského klubu Gioia stejně jako při své první brance z 21. minuty zaskočil rumunskou obranu přesnou hlavičkou.

Rumuni v závěru rovněž vystřídali brankáře, proti pozorně bránícímu českému výběru se ale kombinačně neprosazovali. Velké emoce vyvolal zákrok obránce Popa, který sestřelil unikajícího Koudelku za cenu pouze žluté karty.

Právě Popa ale v závěru uklouzl při obranném zákroku po míči a dobíhající Salák z prvního doteku prostřelil gólmana Razvana. V nastavení byl ještě za protesty vyloučen útočník Bobe a Rumunsku se podařilo z trestného kopu snížit, porážku ale neodvrátilo.

"Důležité bylo, že jsme přežili počáteční nápor s čistým kontem. Rumuni po inkasovaném gólu znervózněli. Hodně nám pomohl rychlý vyrovnávací gól po změně stran. Po něm už jsme měli zápas pod kontrolou," řekl Levčík.

Ve finále bude reprezentace bojovat o první titul. Před šesti lety získali Češi stříbro po prohře na penalty právě s Rumunskem a celkem čtyřikrát skončili na ME třetí.

Česko - Rumunsko 4:3 (1:2)

Branky: 21. a 32. Levčík, 12. Bednář, 39. Salák - 20. a 40.+5 Burciu, 20.+4 Claudiu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články