Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po Poháru FIFA mlsně touží Portugalsko či Německo

Moskva – V pozici favoritů vstupují do Poháru FIFA portugalští a němečtí fotbalisté. Desátý ročník turnaje hostí Rusové, kterým slouží jako generálka na mistrovství světa v příštím roce. Zápas Portugalsko - Mexiko sledujte v neděli od 16:55 na webu ctsport.cz.

Slavící portugalští hráči
zdroj: Reuters autor: Max Rossi

V turnaji se utkávají šampioni jednotlivých konfederací FIFA, mistři světa a domácí výběr. Osm účastníků je rozděleno do dvou skupin po čtyřech. Finále je na programu 2. července v Petrohradu, hrát se bude také v Moskvě, Kazani a Soči.

Joachim Löw bere do Ruska hodně mladý a nezkušený výběr, v němž pouze tři fotbalisté absolvovali zlaté MS 2014. Volno dostali například Toni Kroos, Mesut Özil či Thomas Müller. "Samozřejmě rozumím tomu, že kvůli absenci velkých jmen a mistrů světa může panovat jisté zklamání. Ale fanoušci touží naše špičkové hráče sledovat ještě mnoho let a nechtějí je vidět zraněné. Máme perspektivní tým, který touží uspět," řekl Löw, jehož tým se ve skupině B střetne s Austrálií, Chile a Kamerunem.

Naopak Portugalsko bude mít nejsilnější možný tým v čele s Cristianem Ronaldem. Ten má za sebou další skvělou sezonu, během níž vyhrál španělskou ligu i Ligu mistrů. "Před rokem jsem říkal, že jedeme do Francie vyhrát Euro. Tvrdil jsem, že nejsme favorité, ale jeden z uchazečů na vítězství. Co se týče Poháru FIFA, mám stejný názor," uvedl kouč Fernando Santos. Jeho hráče ve skupině A čeká Mexiko, Rusko a Nový Zéland.

Po Německu a Portugalsku sázkové kanceláře nejvíce věří Chile. Vítěze Copy América by měli opět táhnout především útočník Arsenalu Alexis Sánchez a záložník Bayernu Mnichov Arturo Vidal. Naopak nejen pod organizačním tlakem budou Rusové, kteří v sobotu otevřou turnaj proti outsiderovi Novému Zélandu. Svěřenci Stanislava Čerčesova se trápí, navíc budou postrádat zraněné klíčové hráče Arťoma Dzjubu a Alana Dzagojeva.

Na Poháru FIFA se objeví i zástupce české ligy, Kamerun bude reprezentovat obránce či defenzivní záložník pražské Slavie Michael Ngadeu. Ten už letos v lednu pomohl k nečekanému triumfu na mistrovství Afriky, v konkurenci Německa, Chile a Austrálie se však "Nezkrotným lvům" moc šancí na postup ze skupiny nedává.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články