Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Češi svedli v osmifinále s Bulharskem bitvu, o výhře rozhodl Levčík

Brno – Česká reprezentace v malém fotbalu je na domácím mistrovství Evropy už ve čtvrtfinále. Národní celek v osmifinále svedl bitvu s Bulharskem a o výhře 1:0 rozhodl v druhé půli Patrik Levčík. Dalším soupeřem Čechů bude vítěz střetnutí mezi Bosnou a Hercegovinou a Chorvatskem.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Byl to hrozně těžký zápas. Bulhaři hráli dobře s gólmanem. Museli jsme tak napadat, jelikož jsme nechtěli jít do penalt. Naštěstí nás hnali diváci a dokázali jsme vyhrát," zhodnotil po zápase brankář Marek Gruber.

I když se český tým snažil hodně útočit, akce většinou končily na pozorné obraně. Nejslibnější šanci měl v prvním poločase Bednář, jehož střelu stačil bulharský obránce v poslední chvíli vykopnout před brankovou čárou. Skóre se změnilo jen po akci Bira s Koudelkou, který našel volného Levčíka a ten levačkou překonal brankáře Malinova.

"Soupeř byl hodně nepříjemný v obraně, nedokázali jsme se kombinační hrou dostat do šancí. Byli jsme už nervózní, z vítězství a další cesty turnajem máme velkou radost," řekl střelec gólu Levčík.

ČR - Bulharsko 1:0 (0:0)

Branka: 32. Levčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články