Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hráčská fotbalová unie založila pracovní skupinu. Jsou v ní Kozáčik či Hübschman

Praha – Hráčská fotbalová unie udělala další krok k úspěšnému plnění svých plánů. Organizace, jejímž cílem je hájení práv hráčů, založila pracovní skupinu členů. V ní jsou aktivní, ale i bývalí fotbalisté jako Tomáš Hübschman z Jablonce, Matúš Kozáčik z Plzně, předseda HFU Tomáš Pešír, Lucie Martínková a mnozí další.

Vznik pracovní skupiny Hráčské fotbalové unie. Zleva Ondřej Herzán, Luboš Loučka, Jiří Krejčí a Matúš Kozáčik
zdroj: hfu

Cílem nově vzniklé pracovní skupiny, v které jsou také například Luboš Loučka, Jiří Krejčí, Ondřej Herzán nebo Zdeněk Šesták, je diskuze, jak pracovat s konkrétními tématy HFU. Členové na prvním setkání řešili servis pro hráče ve všech různých sférách.

"Mluvili jsme o právním servisu pro hráče a hlavně také o motivaci kluků spořit, o jejich vzdělávání, o charitě. O tom, jak připravit sportovce na život po kariéře," prohlásil Kozáčik, jednička vicemistra z Plzně a člen slovenské reprezentace.

"Jsem rád, že jsme vnímáni jako seriozní partner pro sportovní instituce, pro kluby a především pro samotné hráče. V Unii jsou pracovití kluci - slavní i méně známí. Každý může přinést zajímavý nápad, jak udělat konkrétní věci pro hráče," říká patron HFU a hráč Jablonec Hübschman.

Hráčka fotbalová unie vznikla letos v únoru. Oraganizace se snaží zajistit profesionálním i amatérským fotbalistům adekvátní servis. Mezi něj patří právní zastoupení zdarma, zajištění zdravotní péče, vzdělávání, kontakty se sponzory a partnery, řešení práce po konci kariéry, podpora fair play a boj proti diskriminaci a motivace ke spoření. V čele HFU stojí bývalý útočník Tomáš Pešír.

V českém prostředí krom HFU působí také druhá podobná organizace, Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH), která je členem Mezinárodní federace profesionálních fotbalistů (FIFPro). Předsedkyní je Markéta Haindlová. Kvůli sporům s ní Fotbalová asociace ČR loni vypověděla memorandum o spolupráci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články