Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liverpool má dluhy, kanonýr Torres možná změní působiště

Londýn - FC Liverpool možná bude muset v zimním přestupním období prodat střelce Fernanda Torrese. Slavný fotbalový klub má do konce ledna splatit půjčku ve výši 350 milionů liber (10,8 miliardy korun). List The Times spekuluje, že kvůli celosvětové finanční krizi banky nejspíš odmítnou žádost Liverpoolu o půlroční odklad. Klub tak bude muset sehnat finance na splacení dluhu prodejem hráčů.

Fernando Torres
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Mám o Liverpool starost. Royal Bank of Scotland a Wachovia jsou banky, které krizí hodně utrpěly. Okolnosti jim tedy nemusí nedovolí splátku odložit," řekl Keith Harris z banky Seymour Pierce, který zařizoval prodej několika klubů Premier League, včetně prodej Chelsea ruskému miliardáři Romanu Abramovičovi. Nyní má na starost prodej Newcastlu.

Odejít by mohli Torres a Babel

Jako první by tak z Liverpoolu mohl odejít mistr Evropy Torres a nizozemský útočník Ryan Babel, které Liverpool koupil za vypůjčené peníze. "Když vám banka nepůjčí peníze, musíte je sehnat jinde. Když se to nepovede, odvážný bankéř by si pak mohl dělat nárok na FC Liverpool," uvedl Harris.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články