Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hromada vymění Plzeň za Slavii. O Konopljankovi rozhodne Schalke, prozradil Tvrdík

Praha – Jakub Hromada i v další sezoně bude působit v české lize. Nebude to však v Plzni, která na něj po hostování neuplatnila opci. Slovenský záložník míří do celku konkurenta ze Slavie. Sešívaní také nejsou daleko od získání ukrajinského "Messiho" Jevhena Konopljanky. O jeho osudu však rozhodne Schalke. Prozradil to na Twitteru předseda představenstva pražského celku Jaroslav Tvrdík.

Jakub Hromada
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

V minulém ročníku nejvyšší soutěže až do začátku dubna pomáhal v Plzni v boji o titul právě proti Slavii. Pak s Jakubem Hromadou ale noví trenéři Zdeněk Bečka a Pavel Horváth přestali počítat a z člena základní sestavy se během chvíle stal nepotřebný hráč, který trénoval za juniorku. Vše tak nasvědčovalo tomu, že se slovenský reprezentant po konci hostování vrátí do italské Sampdorie.

To se však nakonec nestane. Mladý talent totiž zůstane v české nejvyšší soutěži, jelikož po něm sáhl velký konkurent Západočechů Slavia. "V boji o postup do UEFA Champions League Slavii Praha posílí Jakub Hromada, slovenský záložník a mládežnický reprezentant," napsal na svém twitterovém účtu Jaroslav Tvrdík.

Hromada je odchovancem Košic, který už v šestnácti okusil slovenskou ligu v dresu Michalovců. Talentu si následně všimli v Itálii. V osmnácti odešel do akademie Juventusu, následně hostoval v FC Janov a poté přestoupil do Sampdorie. Přes hostování Pro Vercelli a Senici se nakonec dostal až do Plzně, kde se stal brzy členem základní sestavy trenéra Romana Pivarníka. Po jeho odchodu však o dobrou pozici a klub o něj ztratil zájem.

Jednadvacetiletý záložník, který nechybí v slovenské nominaci na mistrovství Evropy do 21 konané v červnu v Polsku, však nemusí být jedinou zajímavou akvizicí, kterou Slavia získá. Tvrdík zároveň potvrdil, že sešívání usilují o obrovský talent ukrajinské kopané Jevhena Konopljanku.

Sedmadvacetiletý křídelník, jenž ještě v předminulé sezoně dosáhl se španělskou Sevillou na triumf v evropské lize a jemuž se přezdívá díky technickým schopnostem ukrajinský "Messi", loni působil v německém Schalke, kde se ovšem nedokázal prosadit a pozici si navíc zhoršil kritikou trenéra, po níž dostal pořádnou pokutu.

Nepříznivé situace ukrajinského reprezentanta, o něhož dříve stály takové týmy jako Tottenham či AS Řím, by chtěla využít právě Slavia, jež shání další posily před kvalifikací Ligy mistrů. A právě Konopljanka by se mohl stát obrovskou hvězdou sešívaných i celé české ligy.

Vše nyní podle Tvrdíka záleží na německém týmu. "Nesmírně si vážíme toho, že by hráč světové úrovně, kterým Jevhen Konopljanka je, byl ochoten hrát za Slavii Praha. Rozhodne FC Schalke 04," napsal Tvrdík.

K přestupu ukrajinského fotbalisty se přitom ve středu vyjadřoval jeho agent Christian Wein, který uvedl, že Konopljanka zatím z neměckého celku odcházet nechce a plánuje tam zahájit přípravu. "Vždycky se snažíte najít pro hráče to nejlepší řešení, ale momentálně tady není žádný klub, do kterého by Evgen chtěl odejít. Takže očekáváme, že v červnu začne přípravu v Schalke," uvedl Wein.

Slavia po sezoně, v níž získala mistrovský titul, získala už stopera a kapitána Zlína Jakuba Jugase.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články