Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík o Jankovi: Ve vápně je to zabiják. Spartě určitě pomůže

Brusel – V této sezoně spolu sdíleli jednu kabinu. Tomáš Vaclík tak zná novou posilu Sparty Marca Janka velice dobře a bývalý letenský brankář si myslí, že vytáhlý rakouský kanonýr Pražanům hodně pomůže.  

Marc Janko
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Giuseppe Esposito

"Za dva roky u nás dal asi 35 gólů, a to nehrál všechny zápasy. Je to výborný kluk do kabiny, otevřený, komunikativní. Spartě určitě pomůže," řekl Vaclík během reprezentačního srazu. "Ve vápně je to zabiják. Když se mu dá kousek prostoru, tak zakončení má výborné. Hlavně levou nohou a hlavou," dodal.

Zkušený Rakušan je podle něj užitečný ve hře i jinak než střílením gólů. "Dá se o něj opřít i ve chvíli, kdy je tým pod tlakem. Umí podržet i těžký míč. Dokáže pomoc také při obranných standardkách. S tím měla Sparta v této sezoně problém. Takže je využitelný na obou stranách hřiště," popisoval Vaclík.

Ačkoli sám dlouho ve Spartě působil a stále tam má kontakty, v Jankově příchodu nehrál žádnou roli. "On mi o tom vůbec nic neříkal. Když se to v úterý oznámilo, tak jsem mu psal. Odpověděl mi, že mi o tom nic říct nemohl. Pak si spolu akorát psaly naše manželky. Jeho žena chtěla poradit ohledně bydlení v Praze. Tak jim moje žena dala nějaké tipy," dodala reprezentační jednička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články