Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kouče Jarolíma mrzel ustrašený začátek a to, že nemohl střídat víc hráčů

Brusel - Celkem spokojený byl kouč české reprezentace Karel Jarolím po přípravném zápase, který jeho celek prohrál v Bruselu s favorizovanou Belgií 1:2. "Začátek byl ustrašený, bylo tam dost laciných ztrát a soupeř chodil do brejků," vzpomněl na to, co se mu nelíbilo a přidal k tomu i neubráněnou standardku před druhým gólem.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK/FAČR autor: Jan Tauber

Potom už mu výkon jeho svěřenců dělal větší radost. "Postupem času si to sedlo, povedlo se vyrovnat, měli jsme další situaci, Patrik Schick dal tyč. Náznaky tam byly," pokračoval v hodnocení utkání, v němž český celek podlehl favorizovanému soupeři 1:2.  

Jarolím také uznal výkonnost vítězného celku. "Pochopitelně soupeř má kvalitu, takže jsme některé situace zažehnali na poslední chvíli díky obráncům a brankářům. S tím jsme počítali. Jen mě mrzí, že jsme dostali gól ze standardky, to bychom si měli pohlídat lépe. Zvláště Fellainiho, který se prosazuje hlavně hlavou," vysvětloval trenér, jenž očekává nejlepší výkon od svého týmu v sobotním kvalifikačním utkání v Norsku. 

Vrátil se ale i k šancím, které měl jeho výběr. "Chybělo nám trochu štěstí, když Tomáš Souček trefil tyč. Byly i další zajímavé situace a kombinační akce," vybavoval si jednotlivé situace. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Česko

Se zápasem byl spokojený, protože si hráči mohli otestovat hru tak kvalitního soupeře. "Věřím, že nám to prospělo. Navíc se hráči rozehráli po pauze. Doufám, že i když jsme prohráli, tak že nám ten zápas pomůže, až si ho vyhodnotíme," popisoval klady. 

Co ale Jarolíma mrzelo nejvíc, byla skutečnost, že nakonec mohl střídat jen šest fotbalistů. "Původně jsme chtěli protočit obě jedenáctky. Teď budeme muset na trénincích myslet, abychom některé hráče nestrhali, a na ty, co hráli 90 minut, musíme opatrně," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články