Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jarolímovi svěřenci už jsou v Bruselu, čeká se jen na Sivoka

Brusel – Až na Tomáše Sivoka je už česká fotbalová reprezentace v Bruselu kompletní. V letadle z Prahy v neděli přiletěl s týmem už i záložník Bořek Dočkal z čínského Che-nanu Ťien-jie. A v Bruselu se k týmu připojili i hráči Basileje - stoper Marek Suchý a brankář Tomáš Vaclík. V Belgii se v pondělí od 20:45 český celek střetne s tamním výběrem a pak se tam bude až do čtvrtka připravovat na sobotní zápas kvalifikace mistrovství světa v Norsku (20:45).

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hráči už v neděli absolvovali v místě utkání předzápasový trénink. Posledním hráčem, na něhož kouč Karel Jarolím ještě čeká, je Tomáš Sivok, který se má hlásit až v pondělí po poledni. "Sivok by měl dorazit zítra v jednu hodinu. Takže spíš počítáme, že hrát nebude," řekl trenér Jarolím na tiskové konferenci.  

V belgickém Genku hraje tamní ligu stoper Jakub Brabec a ten ví, že největší sílu v belgickém celku představují krajánci. "Pro každého obránce je jejich ofenziva noční můra," prohlásil Brabec o útoku, v němž jsou druhý nejlepší střelec anglické ligy Romelu Lukaku, druhý nejlepší střelec italské ligy Dries Mertens, hvězda Chelsea Eden Hazard a další slavná jména.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace už se připravuje v Bruselu na pondělní zápas

Brabec přiznal, že proti tak kvalitnímu týmu ještě nenastoupil. "Pro nás všechny je to velká výzva a uvidíme, jak si s tím poradíme. Viděli jsme jejich zápasy, ve kterých neuspěli. A budeme se snažit, aby neuspěli ani proti nám. Věřím, že se nám podaří tu jejich sílu potlačit," dodal s tím, že Belgičané svou reprezentaci vnímají jako jeden z nejkvalitnějších týmů Evropy, ten ale zatím jejich očekávání neplní, což vyústilo ve změnu trenéra. "Tlak na výsledky je tu velký a my se jim to budeme snažit ještě zkomplikovat," slíbil Brabec.  

Jak vidí Jarolímův celek španělský kouč belgického výběru Roberto Martínez, který Belgii vede od loňského srpna? "Češi jsou velmi dobrý soupeř. Hrají dynamický fotbal, jsou na tom dobře technicky, mají mladý tým a baví mě sledovat jejich hru. Je to soupeř, který by nás dobře připravil na kterýkoli zápas," prohlásil muž, jehož tým v pátek čeká kvalifikační utkání s Estonskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články