Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gambrinus liga se nevrátí, pivovar ligový fotbal znovu sponzorovat nechce

Praha - Pivovar Gambrinus odmítl, že by jednal o tom, že by se jeho jméno vrátilo do názvu první fotbalové ligy, kde figurovalo od roku 1997 do roku 2014. Zároveň v otevřeném dopise vyzval delegáty páteční valné hromady Fotbalové asociace ČR, aby nové vedení volili zodpovědně a přihlédli k uplynulým kauzám.

Logo Gambrinus ligy
zdroj: ČT4

V úterý oficiálně skončila v roli titulárního partnera ligy společnost ePojisteni.cz a začalo se spekulovat o možném návratu Gambrinusu, který byl s ligou dlouhé roky spojený a nyní je jedním z hlavních partnerů českého fotbalu.

To však společnost odmítla. "Žádná taková jednání neprobíhají, a pokud se nepodaří fotbal nasměrovat na správnou cestu, nebude to možné ani v budoucnu," řekl marketingový manažer pivovaru Gambrinus Marek Dvořák.

Pivovar tak tlačí na očištění fotbalu, který prochází krizí v důsledku dotační kauzy, v níž byli FAČR a její předseda Miroslav Pelta obviněni ze zneužívání investičních dotací z ministerstva školství. Delegáti valné hromady tak mají mít na paměti, že je třeba zvolit vedení, které fotbalu pomůže k větší důvěryhodnosti.

"Téměř dvě desítky let děláme jako partner vše pro to, abychom maximálně přispěli k dobré reputaci českého fotbalu a spokojenosti fanoušků. Proto považujeme za naši povinnost důrazně delegátům připomenout, o jak moc při páteční volbě nového vedení FAČR jde," uvedl Dvořák v otevřeném dopise delegátům.

"Proto v otevřeném dopise vyzýváme delegáty, aby se oprostili od nejrůznějších vlivů z prostředí fotbalové asociace i mimo ni a volili nové vedení fotbalu s tím nejlepším svědomím," dodal.

Vhodný kandidát musí podle Gambrinusu představit svou vizi, jak vzbudit o fotbal větší zájem. "Chceme takové vedení asociace, které fotbalu vrátí dobré jméno a bude mít zároveň důvěru fanoušků, odborné i široké sportovní veřejnosti," dodal Dvořák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články