Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čermák má po nehodě v opilosti zlomená žebra, asi přijde o ME do 21 let

Praha - Záložník fotbalové Sparty Aleš Čermák v noci v opilosti naboural a s poraněným hrudníkem skončil v nemocnici. Podle serveru iSport utrpěl zlomeninu tří žeber a s největší pravděpodobností přijde o červnové mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Čermák ve voze Škoda Octavia RS prorazil svodidla a narazil do stromu, automobil poté začal hořet.

Aleš Čermák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vážná nehoda se stala krátce před třetí hodinou ranní v Horoměřicích na kraji Prahy. "Alešův zdravotní stav je stabilizovaný, klub ale v tuto chvíli nemůže poskytovat bližší informace," uvedl mluvčí klubu Ondřej Kasík.

"Oznámení jsme dostali po půlnoci, pražská policie vyjela k oznámené havárii osobního vozu Škoda Octavia do svodidel v ulici Kamýcká. Vozidlo po nárazu začalo hořet, proto na místě zasahovali i hasiči," řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Reprezentant do 21 let podle AKTU.cz nadýchal 1,5 promile alkoholu. "Policisté ještě před odvozem řidiče do nemocnice provedli orientační dechovou zkoušku a ta byla pozitivní. Okolnosti celé nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování," uvedla mluvčí.

Záchranáři podle mluvčí Jany Poštové předali řidiče havarovaného vozu do motolské nemocnice jen pro jistotu. "Na místě nezjistili vážná zranění," řekla mluvčí.

Čermák v sobotním posledním ligovém kole na hřišti Slovácka (1:1) nastoupil za Spartu na závěrečných pět minut. Talentovaný ofenzivní záložník je v nominaci jednadvacítky na soustředění před červnovým mistrovstvím Evropy v Polsku.

Zranění žeber by ho však o šampionát velmi pravděpodobně připravilo. "Něco se k nám dostalo, ale zatím sbíráme informace. Víc se k tomu vedení týmu případně vyjádří v pondělí," řekl mluvčí jednadvacítky Jaroslav Kolář.

"Aleš je v současné době při vědomí a mimo ohrožení života. Vzhledem k tomu, že jsou v plánu další lékařské úkony a vyšetření, nemůžeme zatím Alešův zdravotní stav blíže komentovat. Jsme s ním v úzkém kontaktu a dostane se mu veškeré naší podpory," uvedl v prohlášení Čermákův agent Viktor Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Čermákův start na Euru je po nehodě ohrožen
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články