Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lafata: Zpackaná byla naše sezona i poslední utkání

Uherské Hradiště – Smutek cítil po posledním ligovém utkání sparťanský kapitán David Lafata. Smutek co se týče výsledku (remíza 1:1 se Slováckem), tak sezony, kterou Sparta zakončila až na třetí příčce. Malou náplastí bylo Lafatovi, že se s Milanem Škodou podělil o korunu krále střelců.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Chtěli jsme vyhrát, neboť se loučil trenér Petr Rada i celý realizační tým s klukama okolo. Přijelo také hodně našich fanoušků. Naším přáním bylo všechny uspokojit třemi body. Ani to se nepovedlo. Jak byla zpackaná celá sezona, tak skončilo i toto utkání," posteskl si Lafata, který přiznal, že je alespoň rád za svou střeleckou produktivitu.

"Před sezonou to vypadalo, že už se mnou Sparta nepočítá. Jsem rád, že jsem nějaké góly dal. Fotbal je ale kolektivní sport. Na konci se počítá úspěch týmu. A ten nepřišel," dodal kapitán Sparty, který si po zápase nebyl jistý, komu připadne koruna pro krále střelců.

Je nám líto, video expirovalo.
Lafata: Ve Spartě se hraje o titul, třetí místo se nepočítá

David Lafata: "Soupeř měl dvě šance po našich chybách. Podržel nás brankář Bičík. Bohužel, stejně jako po celou sezonu jsme opět inkasovali gól ze standardní situace. Krom tohoto momentu ale už nemělo po změně stran Slovácko žádnou větší příležitost. Do šancí je soupeři nepouštěli."

"Nevím, jestli jsme oba první. Nebo je nějaké kritérium, které určí vítěze," řekl Lafata, kterého mrzelo, že na Slovácku neskóroval. "Chtěl jsem dát gól. Jako každý zápas. Jedna střela šla těsně vedle. Dneska se to nepovedlo. Alespoň je motivace do další sezony," usmál se.

Loučení s trenérem Radou po zápase nepovažoval Lafata za dojemné. "Trenér nám řekl, že takový je fotbalový život. A nás čeká další práce. Jaká bude nejbližší budoucnost pod italskými trenéry, ale nikdo nevíme," naznačil Lafata, že by v nejbližších dnech měla Sparta potvrdit angažování italského kouče Andrey Stramaccioniho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články