Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

V Plzni se nevzdávají. Věříme, že Brno na Slavii něco uhraje, zní z kabiny

Plzeň – Boj o titul nemají ve vlastních rukou. Fotbalisté Plzně však před vyvrcholením domácí soutěže i nadále nepřestávají doufat. Aby se jim podařilo obhájit mistrovský triumf, potřebují doma zdolat Jihlavu a zároveň pomoc od Brna, které musí bodovat na Slavii. A hráči Viktorie věří, že se to Zbrojovce povede.

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Slávisté před posledním zápasem ligové sezony vedou tabulku o dva body před druhou Plzní, ale mají horší vzájemná utkání. Viktoria tak vedle vlastní "povinné" výhry nad Jihlavou musí ještě na dálku fandit Brnu, aby v Praze minimálně remizovalo.

"Minulé dva roky jsme to měli ve svých rukou, letos to nemáme, ale i tak chceme poslední zápas vyhrát," řekl záložník Patrik Hrošovský.

Plzeňští minule zachránili v Brně až Krmenčíkovým gólem v nastavení výhru 1:0 a doufají, že Zbrojovka ještě víc potrápí Slavii. Pražané se kvůli koncertům v Edenu musí po devíti letech vrátit na Strahov, navíc v posledních dvou domácích utkáních s Jabloncem a Duklou jen remizovali.

"Slavia nehraje na vlastním stadionu, to by pro ni mohla být nevýhoda. Věřím, že Brno tam něco uhraje," konstatoval Slovák Hrošovský. "Pořád je to otevřené. Slavia se sice veze na vlně euforie, ale já věřím, že jí Brno dokáže zavařit. Uvidíme v sobotu po zápase," doplnil obránce Tomáš Hájek.

Západočeši v minulém ligovém duelu v Doosan Areně sice prohrávali s Mladou Boleslaví 0:3, ale nakonec díky výbornému závěru vybojovali alespoň remízu. "Ukázalo se, že mužstvo má kvalitu. Je dobře, že jsme tehdy s Boleslaví vyrovnali. V tom zápase jsme byli lepší, ale soupeř nám z každé šance dal gól," vzpomínal Hrošovský.

Přestože se nevzdávají, z případného druhého místa by hráči Viktorie nedělali tragédii. "Co jsem se za ten půlrok tady v Plzni naučil, v životě jsou důležitější věci. Zkusili bychom to když tak příští rok. Ale znovu se budu opakovat - letos se ještě nevzdáváme," prohlásil Hájek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články